Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λιμοντσέλο


11
0


Μερίδες: πολλές....
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 0 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ

Το ποτό αυτό συναντάται στη Ζάκυνθο την εποχή της Ενετοκρατίας στα τραπέζια της αριστοκρατικής τάξης,το οποίο προσέφεραν στο τέλος του φαγητού σαν χωνευτικό.
Είναι τέλειο...!

Ετικέτες:ξινό, ποτό, Limonccelo, limoncello, λεμοντσέλο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ποτά - Ροφήματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

5 λεμόνια μέτρια

400 γρ. καθαρό οινόπνευμα ποτοποιίας 95 βαθμών

350 γρ.ζάχαρη

Κόβουμε τις φλούδες ολόκληρες από τα λεμόνια και τις τοποθετούμε σε ένα βάζο 1,5 λίτρου.

Προσθέτουμε το οινόπνευμα και το κλείνουμε.

Το ανακινούμε πολλές φορές καθημερινά για 5 μέρες.

Την έκτη μέρα φτιάχνουμε ένα πηχτό σιρόπι με τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό.

Ρίχνουμε το σιρόπι στο βάζο και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι το στόμιο του βάζου.

Το αφήνουμε για 3 μέρες ακόμη και κατόπιν το σουρώνουμε στίβοντας πολύ καλά τις φλούδες μέσα σ'αυτό.

Τώρα λοιπόν έχουμε ένα υπέροχο χωνευτικό ποτό με γεύση και άρωμα λεμονιού!

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-08-28 09:12:47
Ευχαριστώ πολύ. Θα το δοκιμάσω!
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2010-08-28 08:26:28
Το οινόπνευμα ποτοποιίας δεν είναι τίποτε άλλο από το καθαρό οινόπνευμα 95% που το βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετς με την επιβεβαίωση του Γενικού Χημείου του Κράτους.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άσπρο ρούμι,βότκα ή ρακή (η βότκα είναι πιο ουδέτερη) αλλά επηρεάζουν τη γεύση του ποτού και η απορρόφηση των αιθέριων ελαίων λόγω της χαμηλότερης περιεκτικότητάς τους σε αλκοόλ (35-40 %) χρειάζεται περισσότερο χρόνο,περίπου 4 εβδομάδες.Ξέχασα να αναφέρω ότι το Λιμοντσέλο φυλλάσεται στο ψυγείο και πίνεται παγωμένο ή σε σφηνάκι ή σε ποτήρι του Μαρτίνι με θρυμματισμένο πάγο!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-08-27 15:37:28
Που βρίσκουμε οινόπνευμα ποτοποιίας;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.