Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λικέρ φράουλα.


6
0


Μερίδες: 1 με 11/2 litro
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Είναι πολύ δροσερό και εύγευστο λικέρ και το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους αγαπούν τις φράουλες.
Ετικέτες:Λικέρ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ποτά - Ροφήματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
κονιάκ ανάλογα με το σιρόπι που θα βγει.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες.
Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις ανακατεύουμε σ ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη.
Τις βάζουμε στο ψυγείο για τέσσερις μέρες και τις ανακατεύουμε δύο φορές την ημέρα για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Την πέμπτη μέρα σουρώνουμε το σιρόπι και το μετράμε.
Όσο είναι το σιρόπι βάζουμε ακριβώς την ίδια ποσότητα κονιάκ. Πχ, αν το σιρόπι είναι δύο ποτήρια βάζουμε δύο ποτήρια κονιάκ.
Το τοποθετούμε σε μία γυάλα και το αφήνουμε 40 μέρες στον ήλιο.
Το σουρώνουμε και είναι έτοιμο.

Σημ: Αν θέλετε κατά την παραμονή του λικέρ στον ήλιο μπορείτε να προσθέσετε ένα ξύλο κανέλλας. Εμένα δεν μου αρέσει γιατί προτιμώ την αυθεντική γεύση της φράουλας.
Το λικέρ αυτό πίνεται δροσερό.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.