Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λικέρ ρόδι


10
0


Μερίδες: 40,.+
Χρόνος ετοιμασίας: 45 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo persa persa

Ένα ευχάριστο λικέρ με υπεροχο χρώμα. Η συνταγή είναι της μητέρας μου και το αποτέλεσμα δοκιμασμένο, με ικανοποιεί . Η μητέρα μου, επίσης, το χρησιμοποιούσε για να αρωματίσει ελαφρα μια σαντυγή, το σιρόπι ή γάλα που έβρεχε το παντεσπάνι προσθέτωντας μια ή δυο κουταλιτσες ζάχαρη άχνη.

Ετικέτες:λικέρ ρόδι, ποτό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ποτά - Ροφήματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

750 ml κονιάκ
750 ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
5 ρόδια καθαρισμένα
500 γρ. ζάχαρη
10 καρφάκια γαρύφαλλα
2 ξυλάκια κανέλα
1/4 μοσκοκάρυδο, άτρυφτο

Οι αναλογίες κονιάκ-τσίπουρο μπορούν να αλλάξουν. Το τσίπουρο πρέπει να μην υπερισχύει σε ποσοτητα, διότι μετά το καταλαβαίνουμε στη γεύση. Φυσικά εχει σημασία και ο περιέκτης που θα γίνει και η αποθήκευση.

Σε μεγάλη φιάλη-βάζο που κλείνει αεροστεγώς ανακατεύουμε τα ποτα με τη ζάχαρη, να λιώσει.Προσθέτουμε το ρόδι και τα μυρωδικά. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε να γίνει περίπου για ένα μήνα. Μέρα παραμέρα το κουνάμε, αλλά δεν το ανοίγουμε. Όταν έρθει ο καιρός του το φιλτράρουμε στα δοχεία όπου θα το φυλάξουμε.
Η μητέρα μου κράταγε και 5-6 σπυρια ρόδια σε κάθε μπουκάλι που γέμιζε, έλεγε ότι διατηρήται καλίτερα.

Σχόλια

User Photo vch vch
2009-11-01 10:49:36
Οτιδήποτε με ρόδι με τρελαίνει. Πολύ ωραίο φαίνεται. Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία..

Παραλλαγή συνταγής

User Photo JustCook JustCook
2010-11-04 19:51:31
2 litre κονιάκ 500 ml ούζο 12 ρόδια καθαρισμένα 1.200 γραμ . ζάχαρη 10 καρφάκια γαρύφαλλα 2 ξυλάκια κανέλα μεγαλα τα χρονδρά ίδιος τρόπος παρασκευής Παγωμένο σε σφηνακιά είναι απόλαυση Πέρσα το επόμενο θα είναι με την δική σου συνταγή
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.