Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λιγκουινι με Φρέσκο Τονάκι


7
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo coco coco
Τόνος κονσέρβας vs Φρέσκο Τονάκι, 0-1
Ετικέτες:Τονάκι, Λιγκουινι, τόνος, μακαρονάδα, μακαρόνια, ψάρι Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Λιγκουινι
Φρέσκο τονάκι
Φρέσκο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
ξεραμένο Τσίλι
Ελαιόλαδο
Σάλλτσα σόγιας
Φρέσκος Μαϊντανός
4 ντοματίνια
6 Ελιές
2 σφυνάκια λευκό κρασί 

Βάζω μια κατσαρόλα με νερό στο μάτι
δεν βιάζομαι οπότε αποφεύγω να χρησιμοποιώ τον βραστήρα
προσθέτω αλάτι και αρχίζω να βγάζω την πέτσα απ'τον τόνο
Κρατάω την πέτσα στην άκρη
ψιλοκόβω το κρεμμύδι, μια σκελίδα σκόρδου και λίγο τσίλι
τ'αφήνω σε ένα μπολ.

Ψιλοκόβω το τονάκι για μαρινάρισμα
το κόβω όπως θα έκοβα το μοσχάρι αν έφτιαχνα κινέζικο,
μια φορά κατά μήκος και μετά λεπτά κομματάκια, λεπτές φλούδες
το βάζω σ'ενα μπολ
ψιλοκόβω μια σκελίδα σκόρδο
ρίχνω λίγο ελαιόλαδο
και λίγη σόγια.

Χειρίζομαι το ψάρι σαν να ήταν κόκκινο κρέας
..είναι κόκκινο κρεας
Το ανακατεύω, το σκεπάζω με μια διαφάνεια και το βάζω στο ψυγείο.

Το νερό έβρασε, ρίχνω την μακαρονάδα (Λιγκουινι)
λίγο λιγότερο από μισή συσκευασία ειναι 2 καλές μερίδες
ανάβω δεύτερο μάτι όπου βάζω ενα τυγάνι με πολύ λίγο ελαιόλαδο
το αφήνο 2 λεπτά να ζεσταθεί καλά

Ρίχνω το μαριναρισμένο τονάκι, δε θέλει πολύ ώρα
σοτάρω και προσθέτω το κρεμμύδι/σκόρδο/τσίλι
ρίχνω την πέτσα επισης
τα σοτάρω όλα για  3 λεπτά, σβίνω με λίγο λευκό κρασί και το βγάζω από το μάτι.

Κόβω τα ντοματίνια στην μέση, διαλύω 6 ελιές,
ψιλοκόβω το μαϊντανο και τ'αφήνω όλα στην άκρη.

Τα μακαρόνια είναι έτοιμα, λίγο πρίν γύνουν al dente
δηλ είναι ακόμα λιγό σκληρά
βγάζω την κατσαρόλα από το μάτι και βάζω το τηγάνι στην θέση της
με το πιαστράκι τα βάζω στο τηγάνι με ότι νερό κρατάνε
ανακατεύω τα πάντα μες στο τηγάνι
προσθέτω νερό από την κατσαρόλα να μην στεγνώσει
και για να φτάνουν τα Λιγκουινι σε σημείο al dente 

Σβήνω και το βγάζω από το μάτι
Τέλος, ρίχνω τα ντοματίνια, ελιές και μαϊντανό
Τρίβω λίγο πιπέρι, έτοιμο

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.