Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λιγκουίνι με κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα


11
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo natnat natnat

Θα μπορούσε να είναι μια ιδέα για ρομαντικό δείπνο. Βλέπε ''Η Λαίδη & ο Αλήτης'' ;)

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τα μακαρόνια

1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι

1 μικρό κομμάτι βούτυρο

Για τη σάλτσα

3 φρέσκες ντομάτες

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κομμάτι βούτυρο

1 κ.σ. κόκκινο κρασί

αλάτι, πιπέρι

Για τα κεφτεδάκια

1/2 κιλό κιμά μοσχάρι

1 μέτριο κρεμμύδι (στον τρίφτη)

Λίγη τριμμένη γαλέτα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι

Προαιρετικά

Κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, εκτός απ' το αλεύρι, και τα ζυμώνουμε. Στην συνέχεια τα κάνουμε μικρά μπαλάκια. Αφαιρούμε τη φλούδα απ' τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στη μουλινέτα μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά περίπου 20'-30' σκέτη. Εν το μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια. Προσθέτουμε το βούτυρο στη σάλτσα, πασπαλίζουμε τα κεφτεδάκια στο αλεύρι και τα ρίχνουμε στη σάλτσα, τα αφήνουμε να βράσουν μαζί για άλλα 30' περίπου (στο ενδιάμεσο δοκιμάζουμε αν έχουν ψηθεί τα κεφτεδάκια για να κρίνουμε αν χρειάζεται να τα αφήσουμε κι άλλο ή αν χρειαστεί να σβήσουμε το φαγητό νωρίτερα). Στα τελευταία 5' μαγειρέματος της σάλτσας προσθέτουμε το κόκκινο κρασί να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε προαιρετικά με κεφαλογραβιέρα τριμμένη.

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2009-05-31 13:23:40
Πάντα ήθελα να δοκιμάσω αυτά τα μακαρόνια με τους κεφτέδες που τρώνε στις ταινίες, φαίνονται τόσο λαχταριστά!

Παραλλαγή συνταγής

User Photo Mei-ko Mei-ko
2009-06-01 05:31:13
Στη σάλτσα μπορούμε να βάλουμε και τα τηγανιτά κεφτεδάκια που περίσσεψαν απ'την προηγούμενη μέρα.
User Photo natnat natnat
2009-06-01 09:57:31
Αυτή είναι μια γρήγορη λύση αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι κα ότι καλύτερο. Γι' αυτό και απ' την αρχή δεν ανέφερα ότι τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια (όπως συνιθήζεται στις περισσότερες συνταγές με σάλτσα και κεφτεδάκια) για να είναι πιο ελαφρύ.
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.