Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λευκή τούρτα


8
0


Μερίδες: 15
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo vana vana
Μοιάζει με ρεβανί με κρέμα από πάνω.
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Πάστες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Παντεσπάνι
5 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1,5 φλ. αλεύρι
1,5 μπέικιν
1,5 φλ. γάλα
μισό ποτήρι καλαμποκέλαιο
ξύσμα πορτοκαλιού

Σιρόπι
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
βανίλια,λεμόνι

Κρέμα
4,5 κούπες γάλα
1 κούπα αλεύρι
3 κουταλιιές κάστερ πάουντερ
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
4 αυγά (τα ασπράδια μαρέγκα)
1 κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα.
2. Ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν.
3. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι απαλά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
4. Αδειάζουμε σε ταψί νούμερο 34 και ψήνουμε στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 175 βαθμούς.
5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν βγει το γλυκό από το φούρνο και περάσουν 10 λεπτά το σιροπιάζουμε.
6. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη.
7. Κρατάμε ένα φλιτζάνι γάλα κρύο και διαλύουμε μέσα το αλεύρι και το κάστερ πάουντερ.
8. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα καιτα αφήνουμε στην άκρη.
9. Ρίχνουμε στο γάλα το αλεύρι μόλις πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς.
10. Ρίχνουμε τους κρόκους ανακατεύοντας και τις βανίλιες.
11. Αφού κρυώσει λίγο η κρέμα ανακατεύουμε απαλά τα ασπράδια.
12. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και ανακατεύουμε τις 2 κρέμες. Απλώνουμε πάνω από το γλυκό .

Σχόλια

User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2010-02-01 09:52:28
Είναι μια πρωτότυπη και εύκολη τούρτα.Θα τη φτιάξω στη γιορτή του άντρα μου στις 10 φεβρουαρίου! Σ'ευχαριστώ.
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-01-31 19:45:55
Όλες οι συνταγές σου είναι καταπληκτικές Βάνα! Αυτή δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.