Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λεμονομπισκότα γλασέ


4
0


Μερίδες: 48
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo nakupenda nakupenda
Βρήκα αυτή τη συνταγή για μπισκοτάκια με λεμόνι σε ένα αμερικάνικο site...το καλύτερο για μένα είναι το γλάσο!!!!
Ετικέτες:λεμόνι, βανίλια, γλάσο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • ¾ φλιτζ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • ¾ φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 2 κρόκοι από μεγάλα αυγά

  • ½ κ.γ. υγρή βανίλια

  • ¼ κ.γ. αλάτι

  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη

  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού (ή και λίγο παραπάνω αν χρειάζεται)

  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.

     

  2. Προσθέτουμε τη βανίλια, τους κρόκους και το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

     

  3. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

     

  4. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και σχηματίζουμε μπαστουνάκια διαμέτρου 3 εκατοστών περίπου. Τα τυλίζουμε με πλαστική μεμβράνη ή λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξουν.

     

  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε τα μπαστουνάκια σε κομματάκια πάχους 1 εκατοστού και τα βάζουμε σε ταψί, πάνω σε χαρτί ψησίματος.

     

  6. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, 16-20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί για 5 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε πιάτο (ή ακόμα καλύτερα σε σχάρα) ώστε να κρυώσουν εντελώς.

     

  7. Σ'ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο γλάσο. Αν μας βγήκε υπερβολικά παχύρευστο, και δε μπορεί να χυθεί, προσθέτουμε λίγο χυμό ακόμη.

     

  8. Κρατώντας τα μπισκοτάκια από το λεπτό μέρος τους βουτάμε μέχρι τη μέση (τη μια “φάτσα” τους δηλαδή) στο γλάσο, και αφήνουμε για 15 λεπτά να στεγνώσει.

     

    ΥΓ- Αν θέλουμε, φτιάχνουμε μεγαλύτερη ποσότητα ζύμης και τη φυλάμε σε μπαστουνάκια έως και 2 μήνες στη κατάψυξη.

     

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.