Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λεμονάτος κιμάς με αρωματικό basmati


7
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo panselin panselin
Μιά διαφορετική γεύση με κιμά, πολύ αρωματική!!
Ετικέτες:πικάντικο, λεμονάτο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500γρ κιμάς μοσχαρίσιος
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 αυγό
χυμός από 1 λεμόνι
250ml ζωμός λαχανικών ή νερό
4-5 κόκκοι μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
1 κ.γ. δενδρολίβανο ξερό κοπανισμένο
1 κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1/2 ματσάκι μαιντανό (φύλλα)
λάδι, αλατοπίπερο

Για το ρύζι

2 φλ.τσαγιού μπασμάτι
4 1/2 φλ.τσαγιού ζωμό λαχανικών ή νερό
1 δαφνόφυλλο
1 κομμάτι από φλούδα λεμονιού
λάδι, αλατοπίπερο
Βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τις δάφνες, τα μπαχάρια σε δυνατή φωτιά με λίγο λάδι, σωτάρουμε και μετά σβήνουμε με το ζωμό ή το νερό. Σιγοβράζουμε και λίγο πριν το τέλος αφαιρούμε δάφνες και τα μπαχάρια και ρίχνουμε τα μυρωδικά και τον μαιντανό.

Παράλληλα σε ένα μπωλ χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με το χυμό λεμονιού και σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα. Αδειάζουμε τη μαρέγκα στο μείγμα κρόκου, ανακατεύουμε, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από το ζουμί του κιμά και τον περιχύνουμε με το αυγολέμονο.

Βάζουμε το ζωμό ή το νερό σε άλλη κατσαρόλα με τη δάφνη, την λεμονόφλουδα, λίγο λάδι και αλατοπίπερο και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι. Πετάμε τη λεμονόφλουδα και τη δάφνη και σκεπάζουμε με πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.