Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λεμονάδα με Λεβάντα


4
0


Μερίδες: Πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo vch vch
Κάτι ακόμα καλοκαιρινό με άρωμα Λεβάντας..
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ποτά - Ροφήματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 1/2 φλ χυμό λεμoνιού
  • Για το σιρόπι
  • 1 1/2 φλ νερό,
  • 2 φλ. ζάχαρη (ίσως και λιγότερη για όποιο θα την ήθελε λίγο πιο ξυνή)
  • 2 κ/λιες λουλούδια λεβάντας ξηρά ή 4 κ/λιες φρέσκα
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 1 κ/λια ξύσμα λεμονιού

Νερό όσο θέλουμε στο σερβίρισμα αλλά περίπου η αναλογία θα είναι 1 λεμονάδα, 3 νερό.

  • Για το σιρόπι:

Σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη τα λουλούδια της λεβάντας, την κανέλα, το ξύσμα και το νερό.

 

Σιγοβράζουμε μαζί όλα τα υλικά και αφού δέσει το σιρόπι, αφαιρούμε την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

 

Προσθέτουμε το χυμό απο λεμόνι και βάζουμε τη λεμονάδα στο ψυγείο να παγώσει καλά.

  • Όταν θα το σερβίρουμε, προσθέτουμε 1 μέρος λεμονάδα και 3 μέρη νερό (ή όπως μας αρέσει).

 

Μπορούμε να προσθέσουμε και παγάκια από Σμέουρα (προηγούμενή μου συνταγή) ή απλά παγάκια.

 

Σερβίρουμε με ανθάκια λεβάντας στην άκρη του ποτηριού.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.