Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λεμονάδα με δυόσμο


13
0


Μερίδες: 4-6
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo natnat natnat

Μια δροσιστική πρόταση!

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ποτά - Ροφήματα / Μή αλκοολούχα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

- 8-10 λεμόνια (να βγαίνουν δύο φλ. τσαγιού)

- 1 1/2 - 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

- 2 φλ. τσαγιού νερό (για να διαλύθει η ζάχαρη)

- 4-5 φλ. τσαγιού νερό

- 2-3 φλ. τσαγιού βρασμένος δυόσμος

 

Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

- Ξυνόμηλα (αντιστοιχεί 1/2 ξυνόμηλο σε κάθε ποτήρι περίπου)

- Μαύρα σταφύλια

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και τα 2 φλ. νερό. Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, το αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε σε ένα μπρίκι δυόσμο κατά προτίμηση ξερό, τόσο όσο να έχουμε την ποσότητα που θέλουμε, επίσης το αφήνουμε να κρυώσει. Στίβουμε και σουρώνουμε τα λεμόνια. Πέρνουμε μια κανάτα, προσθέτουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι με παγάκια και καλαμάκι, γαρνίρουμε με περίπου μισό ξυνόμηλο κομμένο σε φέτες το οποίο βάζομε πάνω απ' παγάκια (το τρώμε εννοείτε καθώς απολαμβάνουμε τη λεμονάδα μας) και τέλος βάζουμε αν θέλουμε ένα μαύρο σταφύλι έτσι για ομορφιά.

Σχόλια

User Photo natnat natnat
2010-04-21 22:03:01
Euxaristw polu :)
User Photo maira maira
2010-04-20 19:54:25
καταπληκτική λεμονάδα είμαι φάν και καλό καλοκαίρι !
User Photo natnat natnat
2009-06-11 22:41:20
Είχαν σωστό timing η λεμονάδα μου και τα λεμόνια σου ;)
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-11 11:49:22
Τελικά έβαλα φρέκο δυόσμο και η λεμονάδα μου έχει χρώμα... λεμονί :-)
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-11 11:48:05
Τη δοκίμασα! Πολύ ωραία και πολύ δροσιστική. Είναι και μια καλή λύση όταν περισσεύουν λεμόνια. Στην δική μου περίπτωση τα είχα πάρει σε διχτάκι, ήταν πάρα πολλά και είχαν αρχίσει να χαλάνε και θα τα πετούσα αν δεν έκανα τη λεμονάδα.
User Photo natnat natnat
2009-06-10 23:49:44
Cook Therapist : Χαίρομαι που σ' αρέσει :) Strange Emily : Μπορείς να βάλεις και φρέσκο δυόσμο, απλά παρατήρησα ότι ο ξερός αφήνει περισσότερο χρώμα.
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-10 23:43:37
Ό,τι πρέπει για τον καύσωνα. Έχω φρέσκο δυόσμo σε μια γλάστρα, κάνει;
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-10 23:43:33
Θα το δοκιμάσω σίγουρα! Αν είχα τόσα λεμόνια θα το έκανα τώρα.

Παραλλαγή συνταγής

User Photo natnat natnat
2009-06-10 23:36:11
Προσοχή!!! Λόγο του δυόσμου η λεμονάδα μας έχει χρώμα πράσινο..Μην παραξενευτείτε.. Αν δε σας αρέσει ο δυόσμος απλά αντικαταστείστε την ποσότητα του με απλό κρύο νέρό
User Photo natnat natnat
2009-06-10 23:51:57
Αααααααα ξέχασα!!! Στο γαρνίρισμα βάζουμε και μια παχουλή φέτα λεμόνι ;)
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.