Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λαχανοπιτάκια


6
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mima mima

Είναι κυριολεκτικά με λάχανο αλλά είναι πολύ νόστιμα

Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό λάχανο
4 καρότα
1 ξερό κρεμμύδι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

1 πακέτο φύλλο κρούστας
Κόβουμε το λάχανο όπως για σαλάτα τα ζεματάμε και τα σουρώνουμε.
 Τρίβουμε τα καρότα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και χοντροκόβουμε μέσα το κρεμμύδι. Ρίχνουμε και το ζεματισμένο λάχανο και το καρότο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σωθεί το νερό που βγάζουν τα λαχανικά. Όταν μείνουν μόνο με το λάδι, βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Μπορούμε να ρίξουμε και λίγο μπούκοβο, αν μας αρέσουν τα καυτερά.
Απλώνουμε τα φύλλα, όπως είναι όλα μαζί, πάνω στο τραπέζι και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες, στο πλάτος τους.
Παίρνουμε 2-2 φυλλαράκια, τα λαδώνουμε ελαφρά να κολλήσουν, βάζουμε στην μία άκρη μια κουταλιά γέμιση, γυρίζουμε την πάνω άκρη να σκεπάσει την γέμιση, γυρίζουμε και τα διπλανά να κλείσουν τη γέμιση για να μην αδειάσει στο γύρισμα, και τυλίγουμε ρολό. Τα βάζουμε σε ταψάκι που έχουμε λαδώσει ελαφρά και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Καλή επιτυχία

Σχόλια

User Photo mima mima
2010-03-03 20:09:57
Και εγώ όταν δεν βαριέμαι ανοίγω φύλλα και είναι πολύ πιο νόστιμα από τα έτοιμα. Γίνονται και τηγανιτά αλλά τα αποφεύγω όσο μπορώ.
User Photo κλαρα κλαρα
2010-03-03 19:49:04
τα εχω φαει τηγανιτα με σπιτικο φυλλο και ηταν τελεια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.