Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λαχανικά με βότανα μπανιαρισμένα σε κουρκούτι


1
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 50 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo vch vch

Σήμερα θα δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο και πάλι..

 

Λαχανικά που καλύφθηκαν από κουρκούτι και μπαχαρικά και που τελικώς δεν θα τηγανιστούν αλλά … θα βράσουν..

 

Ναι! Υγιεινό και γουστόζικο, είναι πολύ ενδιαφέρον και σας καλώ να το δοκιμάσετε..

 

Βεβαίως την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε και τηγανιτά αντί για βραστά, αλλά το κάτι άλλο είναι με αυτό τον τρόπο..

 

Σημείωση:

Στη σαλτσούλα χρησιμοποιείται το βότανο «Ανθρίσκος» ή αλλιώς Μυρώνι, «Anthriscus cerefolium».

Είναι ένα χορταρικό της οικογένειας του μαϊντανού. Η γεύση του είναι μεταξύ του μαϊντανού και του ανήθου. Είναι κάπως γλυκό αλλά και μυρωδάτο.

 

Μπορεί να γίνει όπως η σάλτσα του «πέστο» και να φυλαχθεί στο ψυγείο για λίγες μέρες. Αλλιώς είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται φρέσκο (εάν βρεθεί βεβαίως J ).

 

Σαν φυτό το βρίσκουμε στα Ιόνια Νησιά και κυρίως στην Κεφαλονιά.

Ετικέτες: Διατροφή:Vegan
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Συνοδευτικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (1 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 250 γρ φαρίνα
  • 4 αυγά
  • 4 αγκινάρες
  • 300 γρ σπαράγγια
  • 200 γρ κολοκύθια
  • 300 γρ καρότα
  • 200 γρ κολοκύθα
  • 150 γρ καλαμποκάκια νάνοι
  • 100 γρ τυρί παρμεζάνα
  • 200 ml γάλα

 

  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 60 γρ φρέσκο βασιλικό
  • 60 γρ Ανθρίσκο – Chervil (φωτο)
  • 30 γρ φρέσκο Tarragon και λίγο ξηρό
  • 15 γρ άνηθο φρέσκο
  • 3 γρ μοσχοκάρυδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • Αλάτι

Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλα από τις αγκινάρες, κόβουμε τις μυτερές άκριες με ένα κοφτερό μαχαίρι και αφαιρούμε το εσωτερικό χνούδι με κουτάλι.

Τις κόβουμε σε σφήνες και τις ζεματίζουμε σε ζωμό που φτιάξαμε πριν από χορταρικά. Ρίχνουμε λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

 

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα καρότα και τα κόβουμε σε κομμάτια περίπου 5 εκ.

Τα ψήνουμε στον ατμό να μαλακώσουν τόσο για να τρώγονται.

 

Το ίδιο κάνουμε και με τα κολοκύθια. Προσοχή να μην βαρυψηθούν. Λίγο ψήσιμο, αλλά να παραμείνουν τραγανά.

 

Λιώνουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε λίγο σε ελαιόλαδο.

Κόβουμε την κολοκύθα σε μακρόστενα μπαστουνάκι και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Τα πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και τα’ αφήνουμε στην άκρη.

 

Κάνουμε το ίδιο με ένα γρήγορο πέρασμα με τις αγκινάρες.

Στο τέλος τις πασπαλίζουμε αντί με μοσχοκάρυδο, με τάραγκον ξηρό.

 

Αφού είναι έτοιμα όλα μας τα λαχανικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

 

Κόβουμε τα μυρωδικά βασιλικό, άνηθο, τάραγκον και ανακατώνουμε το λάδι. Τα τρίβουμε γύρω γύρω σε ένα γουδί μέχρι να πολτοποιηθούν.

 

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι:

 

Χτυπάμε τ’ αυγά με το γάλα και το μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε τη φαρίνα και τελευταίο το τυρί. Ανακατώνουμε και προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο και αλάτι.

 

Πασπαλίζουμε τα λαχανικά με αλεύρι ίσα ίσα να καλυφθούν, και τα βουτάμε στο κουρκούτι.

Δίπλα έχουμε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει.

Τα ψήνουμε κατά είδος.

 

Τα βάζουμε όλα σε μια μεγάλη πιατέλα με σκούρο χρώμα (κάνουν ωραία αντίθεση) και ρίχνουμε τη σάλτσα σαν λωρίδες που διασχίζουν το όλο σύνολο.

Την υπόλοιπη σάλτσα την έχουμε στο πλάι σε μια σουπιερίτσα και ο κάθε ένας βάζει όση του αρέσει.

Σχόλια

User Photo vch vch
2009-10-28 12:32:40
Βλέπω ότι κανείς δεν πρόσεξε αυτό το πιάτο.. Κρίμα γιατί πραγματικά είναι πολύ ιδιαίτερο αλλά και νόστιμο και υγιεινό. Ημ απλά λίγες σκέψεις... Καλή σας μέρα

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.