Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λαυράκι με σαλάτα πλιγούρι και λαδολέμονο με κρόκο Κοζάνης


8
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 35 '
User Photo annouska annouska

Στην Κοζάνη το τιμούμε δεόντως. Οι κροκιοτες [χωριο Κοζάνης] το κανουν με ρυζι οπως και να το κάνετε ειναι ωραιο. Καλή ορεξη.

Ετικέτες:αλμυρο Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

700 γρ. λαυράκι

2καροτα

3φρεσκα κρεμμυδάκια

1 σκελίδα σκόρδο

1/2μ μαϊντανό

2 λεμόνια [το χυμό]

4 ίνες κρόκο

1/2 κούπα ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

2 ποτ. πλιγούρι

Φιλετάρω το λαυράκι και το μαγειρεύω στον ατμο.

 

Βράζω το πλιγούρι σε 4ποτ νερό. Όταν είναι έτοιμο το σουρώνω και το αναμειγνύω με τα κρεμμυδάκια το σκόρδο και τα λαχανικά ψιλοκομμένα.

 

Ζεσταίνω το χυμό λεμονιού και βάζω τον κρόκο, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λάδι.

 

Περιχύνω με αυτό το πλιγούρι και το ψάρι.

 

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.