Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λαυράκια στο χαρτί


8
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo theremina theremina

Γρήγορη και ελαφριά συνταγή. 

Ετικέτες: Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 φρέσκα λαυράκια, καθαρισμένα

χυμός από 2 limes (πράσινα μοσχολέμονα)

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες/ροδέλες

6-8 κλωνάρια φρέσκο κόλιαντρο (ή μαϊντανό)

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

4 μεγάλα κομμάτια χαρτί ψησίματος

ένα συρραπτικό χαρτιού

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

2. Πασπαλίζετε τα λαυράκια εξωτερικά και στην κοιλία τους με αλάτι και πιπέρι.

3. Γεμίζετε τα ψάρια με φέτες κρεμμυδιού και τα ολόκληρα κλωνάρια κόλιαντρου.

4. Τοποθετείτε 2 κομμάτια χαρτιού το ένα επάνω στο άλλο και αλείφετε την πάνω μεριά με λάδι (για να μην κολλήσει η πέτσα του ψαριού κατά το ψήσιμο).

5. Βάζετε το ένα ψάρι στην μέση του χαρτιού.  Προσεχτικά ρίχνεται το μισό από το χυμό lime μέσα στην κοιλιακή χώρα του ψαριού και αμέσως πιάνετε το τις άκρες του χαρτιού και το τυλίγετε για να κλείσει από την μία φορά. Το στερεώνετε με το συρραπτικό.  Μετά πιάνεται τις άλλες άκρες για να τις τυλίξτε προς το κέντρο και τις συρράπτετε και αυτές. Τώρα το ψάρι είναι ένα αεροστεγές "πακέτο" έτοιμο για ψήσιμο.

6. Επαναλάβετε για το δεύτερο ψάρι, και βάζετε τα δύο "πακέτα" σε ταψί, και τα ψήνετε για μισή ώρα περίπου.


Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.