Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λαλάγγια τα μανιάτικα


4
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo ADAM ADAM
Η συνταγή είναι "κλεμένη" από το τετράδιο της γιαγιάς μου. Είναι πολύ γευστικά μόνο προσέχετε μην τα φάτε όλα ζεστά γιατί θα σας πιάσει το στομάχι σας
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 3/4 φλυτζανιού λάδι
  • 30 γραμ. νωπή μαγιά
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  1. Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλυαρό νερό. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση όπου ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά. Προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και ζυμώνουμε παίρνοντας λίγο λίγο το αλεύρι. Θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό χλυαρό μέχρι να επιτύχουμε μία ζύμη μάλλον σφικτή.
  2. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό σημείο. Όταν διπλασιαστεί κόβουμε ένα-ένα κομμάτι ζύμης και πλάθουμε μακριά "λαλάγγια" (όπως στα κουλούρια) και τα τυλίγουμε με τέτοιο τρόπο που να είναι σαν μεγάλα κουλούρια.
  3. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά. Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνοουμε σε καυτό λάδι και όταν ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
  4. Μπορούμε να τα φάμε σκέτα, με τυρί, γιαούρτι, μέλι ή να τα σπάσουμε μέσα σε σούπα αντί για κρουτόν.

Σχόλια

User Photo vana vana
2010-03-01 16:12:50
Μπορούμε αντί για νωπή μαγιά να βάλουμε ένα φακελάκι ξερή;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.