Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λαζάνια με σπανάκι και κιμά


9
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Ένα φαγητό που αγαπάμε οικογενειακώς. Ελπίζω ν αρέσει και σε σας αν το φτιάξετε.
Ετικέτες:Κύριο πιάτο. Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 γραμμάρια λαζάνια
1 1/2 κιλό σπανάκι
200 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
200 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
400 γραμμάρια κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα λάδι
1/2 κούπα λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι

ΣΑΛΤΣΑ
1 κούπα σέλινο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια

Βράζουμε λίγο τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό.
Ζεματάμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά στο λάδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με μισή κούπα λευκό κρασί.
Αφήνουμε τον κιμά να βράσει μέχρι να πιεί  όλο το κρασί.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, βράζοντας για 15 λεπτά, τα ντοματάκια, το σέλινο και το σκόρδο σε σιγανή φωτιά.
Στραγγίζουμε το σπανάκι και το ανακατεύουμε με τα τυριά και τον κιμά.
Σ ένα πυρέξ βάζουμε μια βάση με σάλτσα. Συνεχίζουμε με μία στρώση λαζάνια, μία στρώση σπανάκι, λίγη σάλτσα και ακόμα μια στρώση λαζάνια και μία σπανάκι. Τελειώνουμε με μια στρώση λαζάνια και καλύπτουμε το φαγητό με σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και το ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-12 21:03:44
Σου βρήκα λύση για το σπανάκι που σου περίσσεψε Ktsaroliaki μου. Για σένα ειδικά η συνταγούλα!
User Photo katsaroliaki katsaroliaki
2010-03-12 20:51:19
και δεν ήξερα τι να κάνω το σπανάκι που μου έμεινε!!!!φανταστικό γλυκιά μου!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.