Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λαζάνια με ότι έχεις


4
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo ADAM ADAM

Λαζάνια με κιμά και λαχανικά.

Ετικέτες:ΑΛΜΥΡΟ, Λαζάνια, κιμάς, λαχανικά, μακαρόνια, ζυμαρικά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

 

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 250γρ. τυρί τριμμένο (πικάντικο)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγο λάδι
  • Σάλτσα ντομάτας
  • Λαχανικά ότι έχει ο καθένας στο ψυγείο έκτος πατάτας κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, ντομάτες, μανιτάρια, καρότα, μπρόκολο, κουνουπίδι, κλπ.
  • Αλατοπίπερο
  • Μια πρέζα ζάχαρη

 

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι (ίσα που να σκεπάσει τον πάτο) και ρίχνουμε τον κιμά (καλά παγωμένο).
  2. Στη συνέχεια καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε.
  3. Κόβουμε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι και το προσθέτουμε.
  4. Κόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα προσθέτουμε στο μείγμα του κιμα.
  5. Αφού σωταριστουν καλά και μείνουν σχεδόν στέγνα, ρίχνουμε την ντομάτα, 1/2 ποτήρι νερό (το χειμώνα μπορεί να αντικατασταθεί και με κρασί), αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις.
  6. Σε ένα πυρέξ ή αντικολλητικό ταψάκι στρώνουμε τη βάση με φύλλα από λαζάνια.
  7. Επάνω βάζουμε λίγο κιμά και το απλώνουμε να πάει παντού.
  8. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
  9. Στρώνουμε πάλι με λαζάνια κιμά και τυρί μέχρι να γεμίσει το πυρέξ.
  10. Τελειώνουμε με λαζάνια.
  11. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα από τον κιμά (αν περίσσεψε) και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.
  12. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, πάνω κάτω για 30 λεπτά ή στον αέρα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.