Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λαζάνια με λαχανικά


2
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo mima mima
Άλλη μια Κυριακή με μαγείρεμα. Με πρωινό στριφτές τυρόπιτες φτιαγμένες από τα χεράκια μου και για μεσημεριανό λαζάνια με λαχανικά για τους νηστεύοντες και μπριζόλες με πατάτες για τους μη. Ίσως ο χρόνος ετοιμασίας να είναι αρκετός αλλά μπορούμε να ετοιμάσουμε τα μισά από την προηγούμενη. Μπεσαμέλ έφτιαξα πρώτη φορά μόνη μου, έπαιρνα έτοιμη, και τελικά είναι πολύ εύκολο. Επειδή μου είχε κάνει σβολάκια, είναι με νερό, την πέρασα στο μούλτι και έγινε μια χαρά βελούδινη.
Ετικέτες:νηστίσιμο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ζυμαρικά - Μακαρόνια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κουτί λαζάνια
3 μελιτζάνες
5 κολοκυθάκια
6-7 καρότα
2 χρωματιστές πιπεριές
100 γρ. κατεψυγμένα φασολάκια
1 ματσάκι σκορδάκια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
1 μπουκάλι χυμό ντομάτας
1 ποτήρι λευκό κρασί
Άνηθο
Μαϊδανό
Αλάτι Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μπεσαμέλ
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο νερό
Αλάτι Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Κόβουμε φέτες τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες μισού εκατοστού. Καθαρίζουμε τα καρότα και μαζί με τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τα σκορδάκια και τα αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες μεγάλα κομμάτια, τα φασολάκια κομμένα κομματάκια, τον άνηθο και τον μαϊδανό. Τα αφήνουμε δυο λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα, αρκετό νερό γιατί δεν θέλουμε πολύ πηχτή σάλτσα, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Βάζουμε το βιτάμ σε μια κατσαρόλα και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα να αλλάξει λίγο χρώμα το αλεύρι και να μην μυρίζει. Ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας γρήγορα για να διαλύεται το αλεύρι και να έχουμε έναν χυλό. Αν σας σβολιάσει μην ανησυχείτε, περάστε την στο μούλτι μόλις κρυώσει λίγο και θα είναι μια χαρά. Ήρθε η ώρα για το στρώσιμο. Σε ένα στενόμακρο πυρέξ ή ταψάκι που να χωράει τρεισήμισι φύλλα λαζάνι (το δικό μου ήταν 18 Χ 31), ρίχνουμε στον πάτο δυό τρεις κουταλιές σάλτσα, λίγο λάδι και 2-3 κουταλιές μπεσαμέλ. Βάζουμε από πάνω λαζάνια. Ρίχνουμε σάλτσα να σκεπαστούν, ρίχνουμε μπεσαμέλ και από πάνω βάζουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Πάλι λαζάνια, σάλτσα, μπεσαμέλ και στρώνουμε τις μελιτζάνες. Λαζάνια, σάλτσα, μπεσαμέλ και μια τελευταία στρώση λαζάνια, όση σάλτσα μας έμεινε και την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.