Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λαζάνια με κιμά στο φούρνο


3
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 180 '
User Photo Basilis26 Basilis26
Χρονοβόρα διαδικασία αλλα το αποτέλεσμα ανταμοίβει!
Ετικέτες:λαζάνια, lazania, κιμάς, μπεσαμέλ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ζυμαρικά - Μακαρόνια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 600γρ Μοσχαρίσιος κιμάς

  • 2 κρεμμύδια μέτρια

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 1 μεγάλη πιπεριά κόκκινη

  • 1 κλωνάρια σέλερι

  • 5 λιαστές τομάτες

  • ½ π.κ. κράσι κόκκινο και ½ κονιάκ

  • 1/2 π.κ.γάλα

  • 1/2 π.κ.κέτσαπ

  • 1 κ.σ. Γουόστερ σοσ

  • 1 κ.γ. ταμπάσκο

  • λάδι

  • αλατι

  • πιπερι

  • μπαχάρι

  • γαρύφαλλο

  • κανέλλα

  • 1 μεγάλη φρέσκια τομάτα

  • 1 κον κασέ

  • Λαζάνια (πλάκες) με άρωμα σπανάκι (πράσινα) (όσες χρειαστεί)
  • 500γρ Τυριά τριμμένα ότι θέλουμε (πήρα παρμεζάνα, Δανίας και gouda) σύνολο όλα μαζί 500γρ
  • Βούτυρο 100 - 150γρ (λιωμένο να βγαίνει μία κόυπα τσαγιού)
  • 1 κούπα τσαγιού αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο γάλα
Σε μεγάλη βαθειά κατσαρόλα ρίχνω μπόλικο λαδάκι (να καλυφθει ο πάτος) και αφήνω να κάψει. Ταυτόχρονα σ ένα τηγάνι βάζω 3 κ.σ. λάδι και επίσης αφήνω να κάψει.

Έχω ψιλοκόψει καλά κρεμμύδια, σκορδα, , πιπεριά και τα τσιγαρίζω στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Στο μούλτι λιώνω σέλερι, λιαστές και τομάτα ξεφλουδισμένη. Στο τηγάνι σοτάρω το κιμά μόνο του και τον αναποδογυριζω και τον παταω συνεχώς με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί και να ασπρίσει απο όλες τις μεριές. αφού γίνει το σοτάρισμα σβύνω με το κρασί/κονιακ και αφήνω να φύγει το αλκοόλ. Μετά ρίχνω το περιεχόμενο του τηγανιού στη κατσαρόλα με τα λαχανικά και προσθέτω το γάλα το περιεχόμενο του μούλτι. ανακατέυω και προσθέτω 2 κ.σ. κέτσαπ, γουόστερ σοσ, ταμπάσκο και 1 ποτήρι νερό, μπόλικο αλατάκι και πιπέρι ελάχιστο γαρύφαλλο και μπαχάρι (κοφτο κ.γ.) και 1 ξυλάκι κανέλλα.αφου πάρει βράση χαμηλώνω τόσο ώστε μετα βίας να βλέπουμε λίγες φυσσαλίδες. θα βράσει έτσι αργα ο κιμάς για 1 τουλάχιστον ώρα.


Ετοιμάζω μπεσαμέλ. αφού κάψει λίγο το βούτηρο ρίχνω μέσα το αλέυρι (το τηγανίζω) ανακατεύω γρήγορα με σύρμα και μετά ρίχνω λίγο λίγο το γάλα. Το μάτι στο 2. Πρόσοχη, σταματάω το ανακατεμα, ρίχνω λίγο γάλα στη κατσαρόλα περιμένω μερικά δευτερόλεπτα να ζεσταθει το γάλα και μετα ανακατεύω. κάνω την ίδια κίνηση μέχρι να έχει η μπεσαμέλ την υφή που θέλουμε.
Στήσιμο: ρίχνω λίγο κιμά στο πάτο και στρώνω απο πάνω τις πλάκες μετά κιμάς τυριά και πάλι το ίδιο. τελειώνω με πλάκες λαζάνια και απο πάνω μπεσαμέλ και απο πάνω τυρί τριμμένο. Οχι πάνω απο 4 στρώσεις!!!
Αν θέλω έχω ήδη βάλει στη μπεσαμέλ τυρί τριμμένο μόλις γίνει.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.