Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λαζάνια με κιμά σόγιας


6
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo apapsa apapsa

Πριν από κάτι μέρες φτιάξαμε μια συνταγή με λαζάνια, σπανάκι και κοτόπουλο, που όμως δε μας άρεσε καθόλου. Περρίσεψαν πάνω από τα μισά λαζάνια, πολύ σπανάκι και μια επιθυμία να βελτιώσουμε τη συνταγή (έτσι που να τρώγεται!). Μου ήρθε η ιδέα για τον κιμά σόγιας, αν και δεν τον τρώμε ιδιαίτερα. Πρόσθεσα και κρεμμύδι και σκόρδο για να νοστιμίσει και τελικά εμένα μου άρεσε πολύ. Ο Cooktherapist δεν εντυπωσιάστηκε, αλλά πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα το συνηθίσει  :P

Ετικέτες:νόστιμο,και δεν του φαίνεται,υγιεινό,Ποπάι Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 450 σπανάκι κατεψυγμένο
  • 50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια σε ροδέλες
  • σκόρδο σε σκόνη (όσο μας αρέσει)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 1/2 κούπα κιμάς σόγιας
  • 1 κύβος λαχανικών διαλυμένος σε 300 γρ. νερό
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί τριμμένο (ρεγκάτο βάζω εγώ)
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για το πυρέξ
  • 9 λαζάνια (που δε θέλουν βράσιμο)
  • 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη σόγια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της. Την στραγγίζουμε.

Μαραίνουμε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα, το αφαιρούμε και (όταν κρυώσει κάπως) το στίβουμε για να φύγουν τα υγρά του.

Μέσα στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια και στο τέλος το σκόρδο. Προσθέτουμε το σπανάκι και το τσιγαρίζουμε λίγο κι αυτό. Προσθέτουμε και την σόγια και την τσιγαρίζουμε.

Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί και τη νερό με τον κύβο (μπορεί να μην το πάρει όλο: δε θέλουμε να είναι νερουλό, αλλά ούτε και "στόκος"). Αλατοπιπερώνουμε.

Αλείφουμε ένα πυρέξ με βούτυρο. Στρώνουμε το 1/4 του μείγματος στον πάτο. Συνεχίζουμε με τρια λαζάνια. Αλλη μια στρώση μείγματος. Πάλι λαζάνια. Πάλι μια στρώση μείγματος. Και άλλη μια λαζάνια. Και τελειώνουμε με μια στρώση μείγματος. (Το γράφω έτσι αναλυτικά, γιατί εμένα με μπέρδεψε). Ραντίζουμε με την παρμεζάνα.

Ψήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 45 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλο ένα τέταρτο.

Θέλει 10 λεπτά για να σταθεί προτού σερβίρουμε.

Ελπίζω να σας αρέσει  :ο)

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-11-03 22:30:47
Ευχαριστώ JustCook. Είναι καλύτερα πάντως να γράφουμε τα σχόλια στα ελληνικά και όχι greeklish γιατί διαβάζονται πιο εύκολα. :)
User Photo JustCook JustCook
2010-11-03 21:13:01
h sogia thelei ligo vrasimo se kryo nero molis paei mia vrash thelei petama to nero kai ksana apo thn arxh epishs thelei poly mpaxariko kai kremydi sxedo stis diples possothtes gia na parei geysh egw kanw sogia se periodous nhsteias trwgetai alla den trelainomai kiolas pantws an thn mageirepseis san kima kai syndiaseis mia melitζana, kai lazani leei trela mazi me krema morne ola ta leyta
User Photo μιμικα μιμικα
2010-07-26 16:49:58
μια φορα μαγειρεψα τη σογια συμφωνα με τις οδηγιες της συσκευασιες και δεν τρωγοτανε,μηπως ξερει κανεις πως μαγειρευεται προκειμενου να τρωγεται?
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-07-26 07:44:11
Εσύ Cook Therapist να δοκιμάσεις τη δική μου συνταγή με τα λαζάνια κι εγώ την ιδέα σου να φτιάξω τη συνταγή της Apapsa με κοτόπουλο αντί για κιμά σόγιας ...και μετά να πούμε εντυπώσεις. :)
User Photo apapsa apapsa
2010-07-25 21:55:52
Εγώ πάλι, μιλώντας με την StrangeEmily, συνειδητοποίησα ότι έχει βάλει συνταγή Λαζάνια με σόγια η φίλη μας η karry και ότι ασυνείδητα από 'κει μου ήρθε η ιδέα. Συγνώμη karry, δεν ήθελα να σου «κλέψω» την ιδέα :ο)
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-07-25 19:36:18
Sokolatoula ψάχνοντας τις συνταγές με λαζάνια βρήκα τη δική σου (http://www.cooktherapy.gr/index.php?app=recipes&code=801XkBFq) νομίζω οτι θα την προτιμήσω :)
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-07-25 10:03:15
Σκεψου παντως και το ενδεχόμενο του κοτόπουλου... :)
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-07-25 09:49:34
Σαν ιδέα και εμφάνιση που βλέπω τη συνταγή μου αρέσει! Επειδή όμως δεν έχω δοκιμάσει ποτέ σόγια κρατάω μια επιφύλαξη μέχρι να δοκιμάσω τη συνταγή!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-07-22 14:26:42
Λοιπόν το έφαγα για μεσημεριανό και ήταν πολύ καλύτερο (ή ήμουν πιο πεινασμένος) από το πρωί που έφαγα λίγο. Η πρώτη εντύπωση ήταν έντονη γεύση από σπανάκι που δεν μπορούσε η σόγια να την ισορροπήσει. Δεν είχα πρόβλημα με την ίδια τη σόγια δηλαδή. Νομίζω ότι με ψιλοκομμένο κοτόπουλο αντί για σόγια θα ήταν τέλειο πάντως.
User Photo apapsa apapsa
2010-07-22 13:40:05
Ok, ελπίζω να σου αρέσει -δεν αρέσει πάντα η σόγια. (Σκέφτηκα ότι ίσως να πήγαινε και μοσχοκάρυδο).Φιλιά :ο)
User Photo teri teri
2010-07-22 13:24:29
Ωραίο φαίνεται apapsa. Αν και δεν έχω μαγειρέψει ούτε φάει ποτέ προϊόντα σόγιας, αυτή η συνταγή πρέπει να είναι λαχταριστή και θα την δοκιμάσω.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.