Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λαζάνια με γαρίδες flambé


11
0


Μερίδες: 4-5
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo Poul Poul
Αφιερωμένο στους λάτρεις της γαρίδας και του ούζου! Ένα πιάτο - πειρασμός που θα σας καταπλήξει!
Ετικέτες:γαριδες, λαζάνια, μάραθος, ούζο, flabe, φλαμπέ, μακαρόνια, λίγο-διαφορετικά-μακαρόνια Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Ανά άτομο :

  • Μισό κρεμμύδι
  • Μια σκελίδα σκόρδο
  • 2 κλωναράκια μάραθο
  • 30 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. γαρίδες προβρασμένες
  • ένα σφηνοπότηρο ούζο
  • λίγα λαζάνια (Linguini)
  • 2-3 ντοματίνια
  • αλάτι

[Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές! Τις προσαρμόζετε στα γούστα σας!]
  • Αρχικά βράζουμε τα λαζάνια μας όπως κάνουμε με τη γνωστή διαδικασία.
  • Μόλις τελειώσουμε, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο και το μάραθο.
  • Στη συνέχεια παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις γαρίδες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μάραθο και τα ντοματίνια (τα οποία έχουμε πρώτα κόψει στη μέση) .
  • Αφού οι γαρίδες μαλακώσουν και τα άλλα υλικά έχουν σοταριστεί καλά τα σβήνουμε με το ούζο και ανακατέβουμε αμέσως.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να σκεπάσει τα υλικά , δε χρειάζεται πολύ ποσότητα, μια μέτρια ποσότητα αρκεί!
  • Ρίχνουμε και λίγο αλάτι και το αφήνουμε για κανα 2 με 3 λεπτά να βράσει.
  • Αφού δούμε ότι είναι έτοιμη η κρέμα γάλακτος ρίχνουμε και τα λαζάνια και ανακατέβουμε όλα τα υλικά να απορροφήσουν την κρέμα.

    Καλή όρεξη!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.