Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λαβράκια φιλεταρισμένα με σάλτσα πορτοκαλιού


9
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 40 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 2 μέτρια λαβράκια
  • 1 σφηνάκι martini bianco
  • κορν φλάουρ (μέχρι να δέσει η σάλτσα)
  • ½ πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ζωμό ψαριού
  • 1 καρότο
  • φύλλα σέλινου και μισό κρεμμύδι (για το ζωμό ψαριού)
  • μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι
  • μαϊντανός

Φιλετάρουμε τα λαβράκια. Με τα κόκαλα και τα ψαροκέφαλα ετοιμάζουμε το ζωμό προσθέτοντας καρότο, σέλινο και μισό κρεμμύδι.

Ξύνουμε το μισό πορτοκάλι για να πάρουμε λίγο από το ξύσμα του. Στη συνέχεια το στύβουμε.

Βάζουμε το μισό κρεμμύδι στην κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα, το χυμό του πορτοκαλιού και το ζωμό του ψαριού. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 2 λεπτά.

Έπειτα τοποθετούμε τα φιλέτα για να πάρουν το άρωμα του πορτοκαλιού. Μόλις αλλάξουν χρώμα και γίνουν λευκά είναι έτοιμα.

Εκτός φωτιάς θα ανακατέψουμε το martini και λίγο από το ζωμό με το πορτοκάλι στον οποίο έβρασαν τα φιλέτα. Δένουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ. Αφού προσθέσουμε αλάτι και άσπρο πιπέρι, θα ρίξουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα φιλέτα χωρίς να τα ανακατέψουμε.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-11-23 16:34:45
Άλλη μία συνταγή σου που μας άρεσε πολύ πολύ Δημήτρη και κατατάχθηκε στις αγαπημένες μας!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.