Κόβουμε τα κυδώνια στη μέση και τα καθαρίζουμε απ΄τα κουκούτσια.Βάζουμε τα κουκούτσια σε ένα τούλι, το δένουμε και τα βάζουμε να βράσουν με το νερό,τη φλούδα λεμονιού, το ξυλάκι κανέλας και τη ζάχαρι για 10 λεπτά.Βάζουμε τα κυδώνια στο ταψί με τη φλούδα προς τα πάνω αφού έχουμε καρφώσει σε κάθε κυδώνι 2-3 γαρύφαλα. Ρίχνουμε το ελαφρύ σιροπάκι στα κυδώνια και τα ψήνουμε περίπου 15 λεπτά στους 200 βαθμούς (προθερμασένο φούρνο).Γαρνίρουμε με σαντιγί ή παγωτό και αμύγδαλο.
Σχόλια
Παραλλαγή συνταγής
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.