Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κροκέτες από γαλοπούλα


5
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 40 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo vch vch

Για παιδάκια και όχι μόνο..

 

Οι κροκέτες είναι ένας απίθανος τρόπος να χρησιμοποιηθούν τα απομεινάρια από ψημένα κρέατα της προηγούμενης ημέρας.


Με την ίδια συνταγή θα μπορούσε να γίνουν, αντί για γαλοπούλα, με κοτόπουλο, μοσχάρι, τόνο, σολομός κτλ.

 

Ακόμα, θα μπορούσε να ήταν λαχανικά όπως η κολοκύθα, η μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια ή και ακόμα σκέτες από διάφορα τυριά με γεύσεις δυνατές όπως το Gorgonzola, Scamorza affumicata, brie, roquofort κτλ

 

 

 

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Γαλοπούλα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 90 γρ βούτυρο ή 70 ελαιόλαδο
  •  1 1/3 φλ (170 γρ) αλεύρι
  • 1 φλ (250 γρ) γάλα ζεστό
  • 125 γρ τυρί chevre (κατσικίσιο) ή ricotta (σε όσους αρέσει..)
  • 250 γρ ψημένη γαλοπούλα και ψιλοκομμένη σαν χοντρός κιμάς
  • ½ φλ τριμμένο τυρί γραβιέρα, τρικαλινό και λίγη παρμεζάνα
  • 2 κ/και ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1 φλ./ 125 γρ φρυγανιά
  • 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
  • Λάδι για τηγάνισμα

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το 1/3 φλ. (45 γρ) από τ’ αλεύρι και τ’ ανακατώνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Ρίχνουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 4’ – 5’ ή μέχρι να δέσει.

Μετακινούμε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατώνουμε τα τυριά , προσθέτουμε τη γαλοπούλα, και τον μαϊντανό.

 

Ανακατώνουμε καλά και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει.

 

Απλώνουμε τη φρυγανιά και το υπόλοιπο από το αλεύρι σε διαφορετικές πιατέλες. Τα κρατάμε δίπλα ενώ ετοιμάζουμε τις κροκέτες.

 

Κάνουμε μακρόστενες κροκέτες, τις τυλίγουμε στο αλεύρι, μετά τα βουτάμε στο αυγό και τελευταία στη φρυγανιά.

 

Τα απλώνουμε σε πιατέλα που προηγουμένως την έχουμε καλύψει με πλαστικό κουζίνας και αφού τα βάλουμε όλα, τα καλύπτουμε με το πλαστικό και τ’ αφήνουμε για 15’.

 

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ψήνουμε τις κροκέτες για 3’ – 4’ ή μέχρι να ροδίσουν.

 

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.