Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κριτσινοψωμάκια διαίτης


11
0


Μερίδες: 16
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo apapsa apapsa
Δεν ξέρω τελικά τι είναι, κριτσίνια είναι; Ψωμάκια είναι; Κάτι ανάμεσα. Αν ήτανε κριτσίνια θα 'πρεπε να είναι πιο τραγανά. Αν ήταν ψωμάκια, κάπως πιο τσουπωτά... Είναι πάντως νόστιμα και είναι διαίτης. Κατάλληλα για σνακ στην δουλειά, αλλά και εξαιρετικά για τα παιδιά.
Ετικέτες:διαίτης, χαμηλά λιπαρά, κριτσίνια, ψωμάκια, δίαιτα Διατροφή:Χαμηλών θερμίδών
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Ψωμιά με λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι αλάτι

11/2 κουταλάκι ξερή μαγιά

1 κουταλάκι μέλι

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

2/3 της κούπας ζεστό νερό

6 λιαστές ντομάτες

1 κουταλιά της σούπας άπαχο γάλα
Σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας τις λιαστές ντομάτες για να φύγει το πολύ λάδι. Τις ψιλοκόβουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και την μαγιά στο μίξερ. Προσθέτουμε το μέλι και το ελαιόλαδο και σιγά-σιγά ρίχνουμε το νερό. Χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα. Μπορεί η ζύμη να μην είναι ομοιογενής, οπότε φοράμε γάντια και ζυμώνουμε και με τα χέρια.

Βάζουμε την ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες και ζυμώνουμε πάλι για να πάνε παντού. Φτιάχνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε σε ένα μπολ για 5 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Χωρίζουμε την ζύμη σε 16 κομμάτια. Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε ένα μακρόστενο ραβδάκι, περίπου 28 εκατοστών. Τα βάζουμε σε ταψί δίπλα-δίπλα, αφού έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 λεπτά. Αλείφουμε τα κριτσινοψωμάκια με το γάλα.

Τα ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν.

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2012-01-20 19:09:04
Πολύ χάρηκα που τα δοκίμασες Κλάρα! Με ρίγανη είμαι σίγουρη ότι θα είναι ωραία (πολύ ωραία μάλιστα και θα τα δοκιμάσω κι εγώ), με δεντρολίβανο δεν ξέρω. Είχα μια τραυματική εμπειρία τελευταία, που μου έπεσε παραπάνω σε ένα φαί και από τότε το αποφεύγω λίγο :-)
User Photo κλαρα κλαρα
2012-01-19 00:17:44
Απιθανα τα κριτσινοψωμακια σου apapsa,μολις δοκιμασα ενα και μου αρεσε παρα πολυ.Ξεκιναμε ενα παραδοσιακο καφενεδακι και θα τα βγαζουμε με διαφορα ντιπ...θα τα δοκιμασω με ριγανη και στα συγκεκριμενα θα προσθεσω δεντρολιβανο(πρεπει να πηγαινει με τη λιαστη ντοματα)!
User Photo apapsa apapsa
2011-11-29 20:34:42
Αχ ωραία Κλάρα, να μου πεις πώς θα σου φανούν.
User Photo κλαρα κλαρα
2011-11-29 20:18:44
φανταστικα γινανε....θα τα κανω και γω!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.