Δεν ξέρω τελικά τι είναι, κριτσίνια είναι; Ψωμάκια είναι; Κάτι ανάμεσα. Αν ήτανε κριτσίνια θα 'πρεπε να είναι πιο τραγανά. Αν ήταν ψωμάκια, κάπως πιο τσουπωτά... Είναι πάντως νόστιμα και είναι διαίτης. Κατάλληλα για σνακ στην δουλειά, αλλά και εξαιρετικά για τα παιδιά.
Σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας τις λιαστές ντομάτες για να φύγει το πολύ λάδι. Τις ψιλοκόβουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και την μαγιά στο μίξερ. Προσθέτουμε το μέλι και το ελαιόλαδο και σιγά-σιγά ρίχνουμε το νερό. Χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα. Μπορεί η ζύμη να μην είναι ομοιογενής, οπότε φοράμε γάντια και ζυμώνουμε και με τα χέρια.
Βάζουμε την ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες και ζυμώνουμε πάλι για να πάνε παντού. Φτιάχνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε σε ένα μπολ για 5 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Χωρίζουμε την ζύμη σε 16 κομμάτια. Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε ένα μακρόστενο ραβδάκι, περίπου 28 εκατοστών. Τα βάζουμε σε ταψί δίπλα-δίπλα, αφού έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 λεπτά. Αλείφουμε τα κριτσινοψωμάκια με το γάλα.
Τα ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν.
2012-01-20 19:09:04
Πολύ χάρηκα που τα δοκίμασες Κλάρα! Με ρίγανη είμαι σίγουρη ότι θα είναι ωραία (πολύ ωραία μάλιστα και θα τα δοκιμάσω κι εγώ), με δεντρολίβανο δεν ξέρω. Είχα μια τραυματική εμπειρία τελευταία, που μου έπεσε παραπάνω σε ένα φαί και από τότε το αποφεύγω λίγο :-)
2012-01-19 00:17:44
Απιθανα τα κριτσινοψωμακια σου apapsa,μολις δοκιμασα ενα και μου αρεσε παρα πολυ.Ξεκιναμε ενα
παραδοσιακο καφενεδακι και θα τα βγαζουμε με διαφορα ντιπ...θα τα δοκιμασω με ριγανη και στα συγκεκριμενα θα προσθεσω δεντρολιβανο(πρεπει να πηγαινει με τη λιαστη ντοματα)!
2012-01-20 19:09:04
Πολύ χάρηκα που τα δοκίμασες Κλάρα! Με ρίγανη είμαι σίγουρη ότι θα είναι ωραία (πολύ ωραία μάλιστα και θα τα δοκιμάσω κι εγώ), με δεντρολίβανο δεν ξέρω. Είχα μια τραυματική εμπειρία τελευταία, που μου έπεσε παραπάνω σε ένα φαί και από τότε το αποφεύγω λίγο :-)
2012-01-19 00:17:44
Απιθανα τα κριτσινοψωμακια σου apapsa,μολις δοκιμασα ενα και μου αρεσε παρα πολυ.Ξεκιναμε ενα παραδοσιακο καφενεδακι και θα τα βγαζουμε με διαφορα ντιπ...θα τα δοκιμασω με ριγανη και στα συγκεκριμενα θα προσθεσω δεντρολιβανο(πρεπει να πηγαινει με τη λιαστη ντοματα)!
2011-11-29 20:34:42
Αχ ωραία Κλάρα, να μου πεις πώς θα σου φανούν.
2011-11-29 20:18:44
φανταστικα γινανε....θα τα κανω και γω!