Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κριθαράκι με μελιτζάνες


2
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 40 '
Χρόνος ψησίματος: 25 '
User Photo mariagalani mariagalani

Είναι μια συνταγή που βρήκα στο foodnetwork με κολοκύθα και επειδή δεν μου αρέσει, χρησιμοποίησα μελιτζάνα. Η συνταγή προτείνει μέντα για μυρωδικό, νομίζω όμως ότι καλύτερα ταιριάζει ο βασιλικός. Επίσης, η ποσότητα της φέτας που δίνει είναι πολύ λίγη. Την έχω αυξήσει κάπως, αλλά γενικά, όλα είναι κατά βούληση!! Δοκιμάστε την!!

Ετικέτες: Διατροφή:Vegan
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ζυμαρικά - Μακαρόνια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κούπα κριθαράκι (εγώ χρησιμοποιώ της barilla. Είναι η μισή συσκευασία)
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 μέτριες μελιτζάνες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. φέτα κομματιασμένη
  • 1/2 κούπα φύλλα μέντας ή βασιλικού
Κόψτε τις μελίτζάνες σε κυβάκια και αλατίστε τις πολύ καλά. Αφήστε τις να σταθούν μέσα σε σουρωτήρι για 30', ξεπλύνετε και στεγνώστε τις.
Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό και αλατίστε το. Ρίξτε το κριθαράκι και βράστε το για 8'. Θα μείνει λίγο άψητο. Κρατήστε 1/2 κούπα από το νερό μέσα στο οποίο έβρασε το κριθαράκι κι έπειτα στραγγίστε το.
Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίξτε την σκελίδα σκόρδου και αφήστε την να αρωματίσει λίγο το λάδι (μπορείτε και να την πολτοποιήσετε αν θέλετε και να την τσιγαρίσετε) και ρίχνετε έπειτα τις μελιτζάνες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να σκουρήνουν για περίπου 4'.
Χαμηλώνετε την φωτιά και ρίξτε το κριθαράκι μαζί με τον νερό που κρατήσατε. Αφήστε τα να σιγοβράσουν και ρίξτε μέσα τα 3/4 της φέτας. Μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθεί το νερό (περίπου για 2').
Βγάλτε από την φωτιά και ρίξτε την υπόλοιπη φέτα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και την μέντα ή τον βασιλικό.
Σερβίρετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε αν θέλετε με επιπλέον φέτα και μέντα ή βασιλικό

 

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.