Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κρητικο παξιμαδι


6
0


Μερίδες: 18 περιπου
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 200 '
User Photo κλαρα κλαρα
Λατρευω το κρητικο παξιμαδι και φροντιζω παντα να υπαρχει σε καποιο ντουλαπι.Το μονο που απαιτει αρκετη ωρα στο φουρνο
Ετικέτες:ψωμι Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Κλασσικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1/2kg κιτρινο αλευρι
1/2kg αλευρι ολικης
1/2kg ασπρο αλευρι
μαγια(1 καρυδι περιπου η 3 φακελακια σε σκονη)
1 κουταλακι ζαχαρη
1/2 κουταλακι αλατι
2 κουταλιες της σουπας λαδι
χλιαρο νερο(οσο παρει)   

Κοσκινιζω το αλευρι και το βαζω σε ενα ταψι με το αλατι και με το λαδι.Στο κεντρο κανω μια λακουβιτσα και βαζω τη μαγια με τη ζαχαρη.Ριχνω 1 ποτηρι χλιαρο νερο και αρχιζω να ανακατευω με ενα πηρουνι περνωντας σιγα-σιγα αλευρι.(το πηρουνι το χρησιμοποιω οσο ειναι χυλος)Μετα ζυμωνω κανονικα συμπληρωνοντας και αλλο νερακι αν χρειαστει.Οταν ξεκολαει απ το ταψι ειναι ετοιμο το ζυμαρι,το αφηνω 1 ωριτσα περιπου να φουσκωσει...
βαζουμε λιγο αλευρακι σε ενα πυρεξ (για να μη κολησει)και τοποθετουμε το ζυμαρι τραβωντας οριζοντιες και καθετες γραμμες με ενα μαχαιρι ετσι ωστε να κοβεται ευκολα σε φετουλες αφου ψηθει.το βαζω στο φουρνο και το ψηνω μετα απο 1/2 ωρα για 50 λεπτα στους 200'Αφου κρυωσει το κοβω κοματια και τα ψηνω σε λαμαρινα στους 50 για 2 ωρες περιπου.σερβιρω με ανθοτυρο,λαδι,ριγανη και ντοματινια!    

Σχόλια

User Photo konstadia konstadia
2009-09-16 22:01:48
μπραβο κλαριτσα ακουραστη
User Photo gerasimos gerasimos
2009-08-21 01:00:54
πρέπει να γίνονται πολύ νόστιμα. είμαι fan

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.