Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κρέπες με θαλασσινά


6
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Ένα ιδιαίτερο και νοστιμότατο ορεκτικό που κλέβει την παράσταση τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση.
Ετικέτες:Ορεκτικό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

ΚΡΕΠΕΣ:
125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
350 γραμμάρια γάλα
1 κουταλιά ηλιέλαιο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΤΕ:
675 γραμμάρια άσπρο ψάρι (όποιο θέλετε)
1 φύλλο δάφνης
5 - 5 κόκκους πιπέρι
1/2 ματσάκι άνηθο
600 γραμμάρια γάλα
50 γραμμάρια καπνιστό σολομό
50 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
1 κρόκο αυγού
αλάτι και πιπέρι
Βάζετε το ψάρι σε μία κατσαρόλα μαζί με το φύλλο δάφνης, το πιπέρι και λίγο άνηθο. Προσθέτετε το γάλα και το σιγοβράζετε για 6 - 7 λεπτά.
Στραγγίζετε το ζωμό και τον κρατάτε.
Αφαιρείτε από το ψάρι τα κόκκαλα και τις πέτσες και κομματιάζετε τη σάρκα.
ψιλοκόβετε τον υπόλοιπο άνηθο και κόβετε το σολομό σε λωρίδες.
Αναμειγνύετε το ψάρι, το σολομό και τον άνηθο.
Ετοιμάζετε τις κρέπες, χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά και τις αφήνετε να σταθούν μισή ώρα.
Ετοιμάζετε και μπεσαμέλ με το ζωμό του ψαριού που κρατήσατε, το βούτυρο και το αλεύρι.
Όταν η κρέμα πήξει, την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον κρόκο, το μισό τυρί, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπαζετε τη μπεσαμέλ με διάφανη μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και τηγανίζετε τις κρέπες.
Συνολικά τηγανίζετε 12 κρέπες, ενώ αλείφετε το τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο ανά τακτά διαστήματα.
Βάζετε δύο κρέπες μαζί, τη μία πάνω στην άλλη.
Αναμειγνύετε το μείγμα των θαλασσινών με το 1/4 από τη μπεσαμέλ, γεμίζετε τις κρέπες και τις τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος.
Τις περιχύνετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, τις πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και τις ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-04-19 15:33:49
Η αλήθεια είναι Mata μου ότι μια λατρεία στην κουζίνα την έχω! Ελπίζω οι συνταγές μου να βοηθήσουν στη γιορτή του γιόκα σου. Φιλάκια πολλά!
User Photo mata mata
2010-04-19 15:27:37
τί απίστευτη συνταγή φιλενάδα αυτή δεν είναι μαγειρική είναι εγχείρηση μπράβο φιλεναδούλα μου αγαπάς την κουζίνα όπως και εγώ.Δεν έχω γράψει δύσκολες συνταγές γιατί ξέρω πως οι φίλες μας εργάζονται και έχουν λίγο χρόνο 10 σκούφοι γιά σένα

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.