Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κρέπες γεμιστές με κοτόπουλο


14
0


Μερίδες: 6-8
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo Trinity Trinity
Αυτό το πιάτο μπορεί να ετοιμαστεί εξ ολοκλήρου από πριν και να γκρατιναριστεί λίγο πριν το γεύμα.
Ετικέτες:Κρέπες, κοτόπουλο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (14 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  • 1 μεγάλο ποτήρι αλεύρι
  • 1 μεγάλο ποτήρι γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

 

Για τη σάλτσα Μορνέ:

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1/4 λίτρου γάλα
  • 50 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • κομματάκια ψαχνό από στήθος κοτόπουλου
  • αλάτι,πιπέρι

 

Για το ψήσιμο:

  • 1 τηγάνι διαμέτρου 18-20 εκατ.
  • βούτυρο
  1. Κρέπες: χτυπάτε μαζί όλα τα υλικά της ζύμης σ' ενα μπολ. Αφήνετε το χυλό να σταθεί για 30 λεπτά σε δροσερό σημείο. Ψήνετε τις κρέπες σε δυνατή φωτιά, σε πολύ ζεστό τηγάνι, που ανά μία κρέπα αλείφετε το τηγάνι με βούτυρο.
  2. Σάλτσα: Ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το αλεύρι. Προσθέτετε το γάλα και χτυπάτε καλά μέχρι να βράσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα 3 τέταρτα της τριμμένης γραβιέρας, το στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο και την κρέμα γάλακτος.
  3. Βάζετε μια κουταλιά από αυτό το μείγμα σε κάθε κρέπα. Τυλίγετε ή διπλώνετε τις κρέπες στα 4. Τις τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και τις πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και μερικούς κύβους βούτυρο. Τις βάζετε σε δυνατό φούρνο για να γκρατιναριστούν.

Σχόλια

User Photo Trinity Trinity
2010-09-25 21:48:04
Ναι είναι πολύ ωραία για κοτόπουλο που έχει περισσέψει και γιαυτό την φτιάχνω συχνά αλλά και επειδή είμαστε λάτρεις της κρέπας!!!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-09-25 21:40:38
Εξαιρετική συνταγή και πολύ καλή ιδέα για να αξιοποιήσουμε το κοτόπουλο που μας έχει μείνει!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.