Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κρεμμυδόπιτες


6
0


Μερίδες: 15
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo Antzela Antzela

Μεχρι και γω που δε τρωω το κρεμμυδακι....τις τσακιζω!

Ετικέτες:πιτακια Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Χωρίς φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

ΓΕΜΙΣΗ
4 Ματσακια φρεσκα κρεμμυδακια
1 1/2 ματσακι ανιθο
Τυρακι οσο προτιμαει ο καθενας
πιπερι
αλατι
λαδακι

ΖΥΜΗ
1 κιλο αλευρι
2 φακελακια ξηρη μαγια
νερο οσο παρει να γινει μια ζυμη που να ξεκολαει απο τα χερια μας

αβγο για το αλλειμα
Λιγο βουτηρο για το τελειωμα

Πλενουμε καλα τα κρεμμυδακια και τα στεγνωνουμε καλα σε μια πετσετα.
Τα ψιλοκοβουμε, οπως επισης και τον ανιθο,και τα ανακατευουμε μαζι με ολα τα υλικα της γεμισης.

Ετοιμαζουμε τη ζυμη μας και την αφηνουμε να διπλασιαστει σε ογκο.

Αφου ετοιμαστει η ζυμη ,κοβουμε κομματι βοηθωντας με λιγο αλευρι και ανοιγουμε ενα στρογγυλο φυλαρακι....τοποθετουμε μεσα μια κουταλια γεματη γεμιση και περνουμε τις δυο πλευρες του φυλλου μας και τις ενωνουμε στο κεντρο....φανταστειτε το σχημα του και το μεγεθος του θα ειναι σαν κλειστο πεινιρλι.

Αφου εχουμε τελειωσει αυτη τη διαδικασια,χτυπαμε ενα αβγουλακι με λιγο γαλατακι και τα αλοιφουμε....

Τα ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδοκοκινισουν...

Αφου τα βγαλουμε απο το φουρνο και οσο ακομη ειναι ζεστα τα αλοιφουμε με βουτηρο....αυτο θα τα απογειωσει!!!!

Καλη επιτυχια!!!!!!!!!!

Σχόλια

User Photo ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
2010-11-25 12:40:58
ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΣΙΓΟΥΡΑ....!!!
User Photo Antzela Antzela
2010-11-25 11:30:25
Νομιζω οτι θα μεινετε ευχαριστημενοι απο το αποτελεσμα.... Ευχαριστω για τα σκουφακια σας!
User Photo linmak88 linmak88
2010-11-25 08:53:31
Μου αρέσει! Σαν μαγειρίτσα σε πίτα μου θυμίζει. 5 σκουφιά για την πρωτοτυπία!
User Photo tigerlin tigerlin
2010-11-25 08:52:07
Ενδιαφερουσα συνταγη! Απλα υλικα........Ευκολη....... Μπραβο.........Θα δοκισμαστει! Προς το παρον 5 σκουφακια...........εορταστικα για σενα

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.