Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κρέμα σοκολάτας-βανίλιας


4
0


Μερίδες: 6-7
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo mariana mariana
Πεντανόστιμη κρεμούλα σοκολάτας συνδυασμένη με την κλασική κρέμα βανίλας από άνθος αραβοσίτου. Δοκιμάστε τις μαζί ή ξεχωριστά. Θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!!
Ετικέτες:Κρέμα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για την κρέμα σοκολάτας :

- 3 φλυτζάνια τσαγιού  γάλα
- 1 βανίλια και ένα κουταλάκι εσάνς βανίλιας (αν δεν έχετε εσάνς προσθέστε άλλη μια βανίλια)
- 3 1/2 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
- 2 1/2 κουταλιές σούπας κακάο
- 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Για την κρέμα βανίλιας :
- 6 κοφτές κουταλιές σούπας Ανθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
- 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 3 1/2 φλυτζάνια γάλα

Για τη διακόσμηση (ό,τι προτιμάτε εσείς και η φαντασία σας) :
Τρούφα, σαντιγύ, φλούδες λευκής σοκολάτας ή κουβερτούρας, καρύδι τριμμένο...

- Για την κρέμα σοκολάτας βάζουμε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το γάλα κρύο και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Ετοιμη, και την αφήνουμε να χλιαρύνει.

- Για την κρέμα βανίλιας, διαλύουμε σε λίγη ποσότητα από το γάλα μας το Ανθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Μόλις γίνει αυτό, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γάλα που διαλύσαμε το άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βάζουμε πάλι στη φωτιά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια θερμοκρασία και περιμένουμε να πάρει μια βράση ακόμα μέχρι να πήξει ελαφρά. Αφήνουμε να χλιαρύνει και αυτή για λίγο.

Σε ποτήρι γυάλινο ή μπωλάκι, ρίχνουμε μια δόση άσπρη κρέμα, συνεχίζουμε με την κρέμα σοκολάτας, επαναλαμβάνουμε και στολίζουμε την επιφάνεια όπως μας αρέσει...

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-12-09 15:31:09
Ελαφριά και ιδανική σαν επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.