Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κρέμα ρουαγιάλ


7
0


Μερίδες: 15
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo vana vana
Παλιό και παραδοσιακό γλυκό της περιοχής. Και λίγο δύσκολο.
Ετικέτες:γλυκό, κρέμα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1280 γρ. γάλα
640. γρ. ζάχαρη
12 ασπράδια
4 κρόκους
2 βανίλιες
340. γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
7 κουταλιές σούπας κοφτές νεσεστέ
7      ''          ''           '' αλεύρι

σιρόπι
340 γρ. ζάχαρη
1 φλιτζανάκι νερό

σαντιγύ
1. Σε μια κατσαρόλα κάνεις την κρέμα σου δηλαδή
βάζεις το γάλα και τη ζάχαρη στη φωτιά εκτός από ένα φλιτζάνι γάλα που κρατάς κρύο.
2. Στο φλιτζάνι με το κρύο γάλα διαλύεις το αλεύρι και το νεσεστέ.
3. Μόλις πάρει βράση το γάλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κρύο γάλα ,τους κρόκους και τις βανίλιες.
4. Βάζω να κάνω το σιρόπι. Μόλις βράσει και κάνει μεγάλες φουσκάλες είναι έτοιμο. Τα αφήνω όλα να κρυώσουν.
5. Χτυπάς τα ασπράδια μαρέγκα. Ρίχνεις το σιρόπι αφού κρυώσει εντελώς στα ασπράδια προσεκτικά ανακατεύοντας με πιρούνι.
6. Μετά ρίχνεις και την κρέμα και τα αμύγδαλα.
7. Σερβίρεις σε ποτήρια ή σε αλουμινένια μπωλ και γαρνίρεις με σαντιγύ.

Σχόλια

User Photo mata mata
2010-05-10 13:27:22
είσαι πολύ καλή ευχαριστώ vana moy καλή σου ημέρα
User Photo vana vana
2010-05-09 21:21:37
Ελπίζω να έλυσα τις απορίες σου. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ξαναρωτάς.
User Photo mata mata
2010-05-09 13:24:18
vana moy δεν κατάλαβα την εκτέλεση στο 2.και 3.στο 3. ρίχνεις ότι γράφεις στο 2 εντάξει?τους κρόκους τους χτυπάς?΄το φλυτζάνι ζάχαρης που κρατάς ποτε το βάζεις και που?εκτός άν εννοείς 1 φλυτζάνι γάλα αλλά έτσι που το γράφεις με μπαιρδεύει και αν διαβάζει νέα νοικοκυρά θα γίνει κόμπος χα!χα!φιλάκια
User Photo paprika paprika
2010-05-09 11:17:58
Πολύ καλή!!!!!!!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.