Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κρέμα Βαυαρίας με φρέσκα κεράσια


7
0


Μερίδες: 8 με 10
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo anthropomastoras anthropomast oras
Κεράσια... 
Ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι η εποχή τους, γι’ αυτό, μην τα παραμελήσετε που είναι στα καλύτερά τους. Τα κεράσια συνδυάζουν νoστιμιά μαζί με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα κεράσια είναι από τις πλουσιότερες πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι προστατεύουν την καρδιά και κρατούν μακριά τον καρκίνο και το διαβήτη. Επιπλέον, είναι άριστη πηγή βήτα –καροτενίου, βιταμίνης C, καλίου και μαγνησίου. Τα ξινά κεράσια είναι πηγή μελατονίνης, ουσία που ρυθμίζει τον ύπνο και παίζει ρόλο στη συντήρηση της μνήμης. Τέλος, στοιχεία πρόσφατης έρευνας από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν δείχνουν ότι ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε κεράσια ελάττωσε το σωματικό βάρος και το σωματικό λίπος, κυρίως γύρω από τη περιοχή της κοιλιάς.
Ετικέτες:Κεράσια,Βανίλια,Γάλα,Ζελατίνη,Αυγά,Κρέμα γάλακτος,Κατσαρόλα,Λικέρ,Αυστρία Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

16 κεράσια πλυμένα και στεγνά 
1 κλαδάκι βανίλια (αν δεν έχουμε θα βάλουμε 2 βανίλιες σε σκόνη) 
250 ml. φρέσκο γάλα 
5 φύλλα ζελατίνη 
2 κρόκοι αυγού 
40 γρ. ζάχαρη 
250 ml. κρέμα γάλακτος χτυπημένη

- Μ' ένα μαχαίρι βγάζουμε τους σπόρους της βανίλιας από ένα κλαδάκι βανίλια και τους ρίχνουμε σ' ένα κατσαρολάκι μαζί με το γάλα, μια πρέζα αλάτι και το κλαδάκι της βανίλιας.

- Μόλις πάρουν μια βράση τα σβήνουμε και τα αφήνουμε για 10'.

- Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε τρεις κουταλιές ζεστό νερό.

- Χτυπάμε με σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη.

- Βγάζουμε το κλαδάκι από το γάλα και σιγά σιγά το χύνουμε στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς.

- Τα ξαναρίχνουμε στο κατσαρολάκι, ανάβουμε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 7' μέχρι να δέσουν.

- Προσθέτουμε τη ζελατίνη στραγγισμένη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται και την προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας προσεκτικά.

- Μεταφέρουμε το μείγμα σε φορμάκια των 150 γρ. και παγώνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να πήξει.

- Ξεφορμάρουμε βουτώντας τα φορμάκια για 10 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και γαρνίρουμε με τα κεράσια, και σιρόπι από κεράσια η cherry liker στην κορυφή.

Σχόλια

User Photo anthropomastoras anthropomast oras
2010-12-10 14:32:42
Σε ευχαριστώ καλή μου... κρίμας που δεν προλαβα την ανταλλαγή δώρων. Θα χαιρόμουν πολύ να στειλω στην παρεά λιχουδιές απο την Ιταλία. Πόσο μάλλον που θα χάσω για λιγες μερες και την συνάντηση της Αθήνας....
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-12-10 08:01:58
Εξαιρετικό επιδόρπιο!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.