- Μ' ένα μαχαίρι βγάζουμε τους σπόρους της βανίλιας από ένα κλαδάκι βανίλια και τους ρίχνουμε σ' ένα κατσαρολάκι μαζί με το γάλα, μια πρέζα αλάτι και το κλαδάκι της βανίλιας.
- Μόλις πάρουν μια βράση τα σβήνουμε και τα αφήνουμε για 10'.
- Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε τρεις κουταλιές ζεστό νερό.
- Χτυπάμε με σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη.
- Βγάζουμε το κλαδάκι από το γάλα και σιγά σιγά το χύνουμε στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς.
- Τα ξαναρίχνουμε στο κατσαρολάκι, ανάβουμε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 7' μέχρι να δέσουν.
- Προσθέτουμε τη ζελατίνη στραγγισμένη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται και την προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας προσεκτικά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε φορμάκια των 150 γρ. και παγώνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να πήξει.
- Ξεφορμάρουμε βουτώντας τα φορμάκια για 10 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και γαρνίρουμε με τα κεράσια, και σιρόπι από κεράσια η cherry liker στην κορυφή.
2010-12-10 14:32:42
Σε ευχαριστώ καλή μου... κρίμας που δεν προλαβα την ανταλλαγή δώρων. Θα χαιρόμουν πολύ να στειλω στην παρεά λιχουδιές απο την Ιταλία. Πόσο μάλλον που θα χάσω για λιγες μερες και την συνάντηση της Αθήνας....
2010-12-10 08:01:58
Εξαιρετικό επιδόρπιο!