Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κρέμα από αμύγδαλα (Ινδία)


4
0


Μερίδες: 5
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo vch vch

Ένα εύκολο γλυκό από την Ινδία

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα
  • 150 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 3 κ/λιές βούτυρο
  • Σαφράν σε σκόνη
  • Κάρδαμο σε σκόνη

Σε μια κατσαρολίτσα εμαγιέ, βάζουμε τα αμύγδαλα που προηγουμένως λιώσαμε σε σκόνη, ρίχνουμε λίγο γάλα σιγά σιγά να γίνει μια ελαφριά ζύμη. Προσθέτουμε αργά και ανακατώνουμε το υπόλοιπο γάλα και στη συνέχεια τη ζάχαρη.

 

Ψήνουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά και ανακατώνουμε συνεχώς, για περίπου 1 ώρα μέχρι να γίνει μια κρέμα.

 

Όταν δούμε να γίνεται γύρω γύρω αφρός, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.

 

Στο τέλος του ψησίματος, προσθέτουμε σαφράν και περίπου 1 κ/κι σκόνη από κάρδαμο.

 

Τ’ αφήνουμε να κρυώσει.

 

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.