Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοχύλια με τόνο και γιαούρτι


9
0


Μερίδες: 6 μερίδες
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 25 '
User Photo Trinity Trinity
Κανονικά η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται με το είδος ζυμαρικού τα λεγόμενα κοχύλια αλλά επειδή είχα στο ψυγείο μακαρόνια κανονικά που μου είχαν περισσέψει την έκανα με αυτά..Πιστευώ δεν αλλάζει κάτι στη γεύση..Δεν έβαλα πιπεριά διότι δεν είχα και αντί για κεφαλοτύρι έβαλα παρμεζάνα τριμμένη που είχα..Οπότε όπως καταλαβαίνετε το αποτέλεσμα είναι εξίσου γευστικό και ας μην την ακολουθήσετε κατά γράμμα..
Ετικέτες:κοχύλια, ζυμαρικά, μακαρόνια, τόνος, γιαούρτι, αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 500 γρ. κοχύλια μεγάλα ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
  • 3 κ. σ. λάδι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλ.
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλ.
  • 3 κ. σ. άνιθο, ψιλ.
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 3 κουταλίες κεφαλοτύρι τριμμένο ή τυρί της αρεσκείας σας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 αυγό

 

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζετε τα κοχύλια al dente.
  2. Τα σουρώνετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό.
  3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι.
  4. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε για 2 λεπτά, προσθέτετε την πιπεριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
  5. Προσθέτετε τον τόνο καλά στραγγισμένο, τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι.
  6. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για λίγο και προσθέτετε 200 γρ από το γιαούρτι και το  κεφαλοτύρι.
  7. Ανακατεύετε καλά, λαδώνετε ελαφρά ένα πυρέξ, γεμίζετε τα κοψύλια με το μείγμα και τα τοποθετείτε στο πυρέξ.
  8. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε το αυγό με τα 100 γρ. γιαούρτι, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το μίγμα στα κοχύλια.
  9. Ψήνετε τα κοχύλια σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.