Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κους-κους με κοτόπουλο και πιπεριές


7
0


Μερίδες: Ανάλογα
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mariana mariana
Κατάλληλο και για κύριο γεύμα αλλά και σαν συνοδευτικό
Ετικέτες:κοτόπουλο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Συνοδευτικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 300 ml ζωμός κοτόπουλου
  • Μαύρο πιπέρι τριμμένο και λίγη κανέλλα
  • 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 300 γρ. κους-κους
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 20 γρ. βιτάμ
  • 200 γρ. ντομάτες
  • 200 γρ. πιπεριές κόκκινες
  • 200 γρ. πιπεριές πράσινες
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • αλάτι και πιπέρι καγιέν
  • Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βιτάμ μαζί με 20 ml ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει
  • Προσθέτουμε το κους-κους και σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλου
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει, το δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό
  • Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές και προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ, τις ντομάτες και τα μυρωδικά.
  • Οταν είναι έτοιμο κοτόπουλο προσθέτουμε το κους-κους και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά

                              Καλή επιτυχία!

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2011-10-15 22:45:40
Εγώ το έφτιαξα χτες και τρώμε και σήμερα! Πολύ νόστιμο.
User Photo linmak88 linmak88
2010-10-17 11:38:01
Μου φαίνεται εξαιρετικό - θα δοκιμαστεί σύντομα!

Παραλλαγή συνταγής

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2011-10-15 22:46:16
ΜΠορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο σε χυμό πορτοκάλι και σόγια σως πριν το μαγειρέψετε για μισή ώρα.
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.