Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κουρκουμπίνια


11
0


Μερίδες: πολλες
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo annouska annouska
Τα παλιά καλά χρόνια δεν υπήρχαν και πολλά γλυκά στα ζαχαροπλαστεία. Η 40ρες το ξέρουμε. Ένα από αυτά εέναι και το γλυκό αυτό. Ας θυμηθούμε τις παιδικές μυρουδιές και γεύσεις.
Ετικέτες:γλυκο, παραδοσιακά γλυκά, σιροπιαστά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 γρ. φύλλο
1 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο [για το φύλλο]

Σιρόπι

2 ποτήρια νερό
3 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
1 βανίλια
λάδι για το τηγάνισμα
Παίρνω δυο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο και αλείφω με λάδι καλά και ιδίως τις άκρες για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα. Ακριβώς στην μέση του φύλλου βάζω μια λεπτή βέργα -εγώ χρησιμοποιώ μεταλλική βέργα από σουβλάκι- και τυλίγω σφιχτά τα φύλλα γύρω από την βέργα. Αλείφω ξανά στο τελείωμα με βούτυρο. Βγάζω την βέργα και κόβω 2 εκ. περίπου τα κουρκουμπίνια.

Ζεσταίνω το λάδι και τα τηγανίζω μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Κατόπι τα βάζω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

Βράζω το σιρόπι και ρίχνω τα κουρκουμπίνια χλιαρά μέσα στο ζεστό σιρόπι και τα αφήνω μέχρι να πιούν όλο το σιρόπι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.