Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κουραμπιεδάκια γεμιστά και σοκολατάκια


6
0


Μερίδες: Ανάλογα..
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mariana mariana
Εναλλακτικοί κουραμπιέδες γεμιστοί με πολτό μανταρινιού και με το περίσσευμα ...σοκολατάκια

(Τη συνταγή τη βρήκα στο internet και είπα να τη δοκιμάσω για να τη βάλω στο site, με τις δικές μου παραλλαγές.
Με τη διπλή ποσότητα ζύμης τελικά, χρησιμοποιείτε όλη την ποσότητα της γέμισης και κάνετε περισσότερα κουραμπιεδάκια. Διαφορετικά περισσεύει αρκετή ώστε να κάνετε και τα σοκολατάκια της φωτό)
Ετικέτες:Κουραμπιέδες, * σοκολατάκια Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη ζύμη :
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με 1 πρέζα αλάτι
- 120 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 2 κρόκους αυγών
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 3 κουταλιές ανθόνερο

Για τη γέμιση :
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα (η συνταγή έλεγε ασπρισμένα αλλά και με τη φλούδα δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα)
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 μανταρίνια
- 1/2 φλ. τσαγιού χυμό μανταρινιού
- 1 κουταλάκι εσάνς πορτοκαλιού ή λίγο λικέρ πορτοκάλι

Αχνη για πασπάλισμα

Κουβερτούρα για τα σοκολατάκια

Ξεκινάμε λοιπόν με τη γέμιση για να έχει το χρόνο να χλιαρύνει ώστε να μπορούμε να τη δουλέψουμε :
- Στίβουμε τα μανταρίνια μας (βγάζουν το 1/2 φλ. χυμού που μας χρειάζεται)
- Τις φλούδες (αφού τις καθαρίσουμε από τα υπολείμματα της σάρκας που απέμειναν) τις ξεπικρίζουμε για κανένα 15λεπτο βράζοντάς τες ώστε να μαλακώσουν και λίγο
- Οταν γίνει αυτό, τις βάζουμε στο μούλτι μαζί με τα αμύγδαλα και τον μισό του χυμού μας και τα πολτοποιούμε
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι τον υπόλοιπο χυμό μαζί με το 1 1/2 φλ. της ζάχαρης και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει λίγο. 
- Προσθέτουμε τον πολτό αμυγδάλων-μανταρινιού, την εσάνς ή το λικέρ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μίγμα να πιεί όλα τα υγρά και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Πρέπει να γίνει αρκετά σφιχτό, ώστε να μπορεί να πλάθεται.
- Αφήνουμε να χλιαρύνει και τοποθετούμε μικρές κουταλιές από το μίγμα σε λαδόκολα (βγάζει περίπου 22 μπαλάκια)

Για τη ζύμη μας :
- Τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι και το αλάτι, όπως κάνουμε και στις τάρτες
- Προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και ζυμώνουμε ρίχνοντας και το ανθόνερο
- Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για κανένα 1/2ωρο τυλιγμένη σε μεμβράνη.

Συναρμολόγηση :
Οταν είναι έτοιμη η ζύμη μας την χωρίζουμε σε κομματάκια, την ανοίγουμε σε μικρά στρογγυλά φύλλα και στη μέση τοποθετούμε τα μπαλάκια της γέμισης (αν αυτά κολλάνε βουτήξτε τα χέρια σας σε λίγο λικέρ ή κονιάκ). Τυλίγουμε το κάθε μπαλάκι με τη ζύμη, κλείνουμε και γυρνάμε από την κάτω πλευρά του ταψιού μας την ένωση και πλαταίνουμε λίγο το σχήμα τους. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα, ψήνουμε στους 200°, αέρα, για 15-20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο, μέχρι να δούμε ότι η επιφάνεια έχει αρχίσει να ροδίζει ελαφρά.
- Οταν χλιαρύνουν τους καλύπτουμε με την άχνη.

Η συγκεκριμένη ποσότητα ζύμης όπως προανέφερα, βγάζει λίγα κομμάτια (11-12 περίπου μεγαλούτσικους κουραμπιέδες). Αν θέλετε να έρθουν ακριβώς οι αναλογίες, φτιάξτε διπλή ποσότητα ζύμης.

Σε μένα περίσσεψε γέμιση μια και ήταν η πρώτη φορά που τα έφτιαχνα, οπότε αφού αυτή καλύφθηκε με λιωμένη κουβερτούρα, έγινε σοκολατάκια και είναι γευστικότατα οφείλω να ομολογήσω!

                             Χρόνια πολλά σε όλους!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.