Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κουνουπίδι τηγανιτό


5
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo mima mima
Διάβασα το κουνουπίδι της ΝΤΙΜΗ και θυμήθηκα ένα κουνουπίδ που έφτιαχνα και άρεσε σε όλους
Ετικέτες:Σαρακοστή, σαρακοστιανά, σαρακοστιανό, νηστήσιμα, νηστίσιμα, νηστεία Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κουνουπίδι 1-1,5 κιλό
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2,5 ποτήρια του νερού νερό
άνηθο
μαϊδανό
κρεμμυδάκι φρέσκο
ρίγανη
δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
λίγη καυτερή πάπρικα
νερό

σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Πλένουμε το κουνουπίδι και χωρίζουμε τις φουντίτσες του.
Κόβουμε στο μούλτι τα λαχανικά.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το νερό και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας να γίνει ένας χυλός αρκετά πηχτός.
Ρίχνουμε μέσα στο χυλό τα κομμένα λαχανικά και τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό σπορέλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Βουτάμε τις φουντίτσες του κουνουπιδιού στο χυλό και με ένα κουτάλι τις ρίχνουμε στο λάδι. Τηγανίζουμε καλά από όλες τις πλεύρες και βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αν μας περισσέψει χυλός τον τηγανίζουμε σαν τηγανίτες.
Στην νηστεία συνοδεύουμε με ταραμοσαλάτα. Τον υπόλοιπο καιρό με γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με λίγο ξύδι και λάδι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

User Photo paprika paprika
2010-03-08 15:10:50
Πολύ μου αρέσει που το συνοδεύεις με γιαούρτι!! Μαζί με το λάδι και το ξύδι, βάλε και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο όμως! Δοκίμασε και πές μου...

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.