Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κουνουπίδι ογκρατέν


9
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 90 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ

Μια εναλλακτική λύση για το κουνουπίδι, το οποίο δεν αρέσει σε όλους και ιδιαιτέρως στα παιδιά.Τα δικά μου παιδάκια μόνο έτσι το τρώνε..

Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 μεγάλο κουνουπίδι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κούπας βούτυρο
1/4 κούπας αλεύρι
1 1/2 κούπας ζεστό γάλα
3/4 κούπας κεφαλοτύρι γλυκό ή παρμεζάνα τριμμένη
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
λίγη φρυγανιά τριμμένη
αλάτι - πιπέρι
μοσχοκάρυδο

1.Καθαρίστε το κουνουπίδι και χωρίστε το σε φούντες.
2.Πλύντε το και βράστε το σε αλατισμένο νερό 7-8 λεπτά.
3.Στραγγίστε το κι αφήστε το να στεγνώσει καλά.
4.Σ' ένα κατσαρολάκι λιώστε το μισό βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Σβήστε τη φωτιά κι αφήστε το να σταθεί 10'.
5.Βουτυρώστε καλά ένα πυρέξ και πασπαλίστε το με τη φρυγανιά.
6.Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια κατσαρόλα μικρή και σοτάρετε μέσα το αλεύρι 1'. Ρίξτε το ζεστό γάλα κι ανακατέψτε γρήγορα με το σύρμα, ώσπου να επιτύχετε μια λεία πηχτή μπεσαμέλ.
7.Αρωματίστε τη με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε το τυρί και το κρεμμύδι.
8.Αφήστε την μπεσαμέλ να γίνει χλιαρή και προσθέστε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος.
9.Ρίξτε μέσα το κουνουπίδι κι ανακατέψτε το.
10.Αδειάστε το στο πυρέξ και ψήστε το 50' στους 180 βαθμούς C.

Σερβίρετέ το ζεστό.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.