Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κουνέλι γεμιστό στη γάστρα


6
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 50 '
Χρόνος ψησίματος: 120 '
User Photo mima mima
Δεν είχα ξαναβάλει κουνέλι στο φούρνο και το αποτέλεσμα μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι λίγο χρονοβόρο αλλά αν ετοιμαστεί η γέμιση από την προηγούμενη είναι πιο εύκολο.
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κουνέλι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κουνέλι γύρω στα 2 κιλά
6 μεγάλες πατάτες

Για να αλείψουμε το κουνέλι

2 κ. σ. δεντρολίβανο
2 κ. γ. θυμάρι
1 κ. γ. ματζουράνα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα
2 σφηνάκια μαυροδάφνη
χυμό από 1 λεμόνι
6-7 μεγάλες κουταλιές μουστάρδα απαλή

Για την γέμιση

1/2 κιλό συκωτάκια και την συκωταριά του κουνελιού
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο πράσσο
1 ποτηράκι το κρασιού μαυροδάφνη
μαϊδανό
100 γρ. κασέρι
100 γρ. γραβιέρα
100 γρ. παρμεζάνα
πιπέρι
ελάχιστο αλάτι (θα βάλουμε τυριά)
2 αβγά
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

Πλένουμε καλά το κουνέλι και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Σε ένα γουδί ανακατέβουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τη ματζουράνα να σπάσουν. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας και ανακατέβουμε καλά.
Βάζουμε το κουνέλι μέσα στη γάστρα και το αλείφουμε πολύ καλά με τη μαρινάδα (δεν θα τη χρειαστούμε όλη, από την ίδια θα ρίξουμε και στις πατάτες), και το αφήνουμε για να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Πλένουμε τα συκωτάκια και τα κόβουμε κομματάκια, όχι πολύ μικρά.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στο μούλτι (χωρίς να λιώσουν).
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε κομματάκια (και το πράσινο).
Καθαρίζουμε το πράσσο και το κόβουμε ροδέλες.
Βάζουμε μισό ποτήρι λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα όλα τα κομμένα κρεμμυδοειδή και τα συκωτάκια. Ανακατεύουμε να μαραθούν τα κρεμμύδια και να αλλάξουν χρώμα τα συκωτάκια.
Ρίχνουμε πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και σβύνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να σωθούν τα υγρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Κόβουμε τα τυριά σε κυβάκια. Χτυπάμε τα αβγά, ρίχνουμε μέσα τα τυριά και όλα μαζί τα ρίχνουμε στα συκωτάκια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τον μαϊδανό ψιλοκομμένο.
Βάζουμε στην κοιλιά του κουνελιού όση γέμιση χωράει και την  υπόλοιπη στη γάστρα.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ένα μπολ. Τους ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα και ανακατεύουμε με τα χέρια να αλειφτούν καλά. Αδειάζουμε στη γάστρα γύρω από το κουνέλι.
Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο και ένα ποτηράκι μαυροδάφνη, σκεπάζουμε και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 2 ώρες.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.