Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κούμ κουάτ και γλυκό και ποτό απίστευτο


4
0


Μερίδες: περιπου 40 κομματια
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo nanaly nanaly
Τα κουμ κουατ είναι ζουμερά μικρά απίστευτα απίστευτα αρωματικά  φρουτάκια  που ως γλυκό του κουταλιού πάνε με όλα. Πάνω από γιαούρτι ως πρωινό, επάνω από ένα κέικ σε συνδυασμό με ένα ζεστό καφέ για απογευματινό κους κους με την παρέα ή ακόμα και πάνω από ένα παγωτό βανίλια στο τέλος του δείπνου για να καθαρίσει τον ουρανίσκο και να δροσίσει την αναπνοή. Άσε που αν μπεις και στον κόπο και κάνεις και λίγο λικεράκι από αυτό, θα είναι η πιο απίστευτη παρέα τα κρύα βράδια.
Ετικέτες:ΓΛΥΚΑ ΠΟΥ ΖΕΣΤΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΥΝ ΤΙΙΣ ΜΝΗΜΕΣ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κουταλιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

γλυκο :
  • 1 κιλο κουμ κουατ
  • 5 ποτηρια νερο
  • 1 1/2 κιλο ζαχαρη
  • 2 κ.σ. γλυκοζη
  • 2 κ.σ. χυμο λεμονι
  • 1 τσοπ στικ (για να τα τρυπήσουμε)

λικερ:
  • το σιροπι που θα περισεψει απο το γλυκο
  • ρακι (για 300ml σιροπι 200ml ρακι)
  • 1 κομματι κανελα
  • 3 γαρυφαλα
Πλένουμε καλά τα κουμ κουατ και τα βαζουμε σε μια κατσαρόλα με νερο τοσο οσο να τα σκεπαζει τα αφήνουμε να βρασουνε για 10 λεπτα. Μέτα τα 10 λεπτά τα κατεβάζουμε από την φωτιά τα σουρώνουμε  και με ένα το τσοπ στικ τα τρυπάμε από άκρη σε άκρη και τα ρίχνουμε πάλι σε στην κατσαρολιτσα μαζι με καθαρο νερακι να βρασουν για αλλα 10 λεπτα. Ξαναλλαζουμε νερο μετα τα 10 λεπτα και τους κανουμε ενα ακομα βρασιμο επειτα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνεχεία σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα κουμ κουατ και τα αφηνουμε να βρασουν για περιπου 30 λεπτα (Σε αυτή την φάση κάλο θα ήταν μετά τα 30 λεπτά να αφήσουμε το γλυκό να ξεκουραστεί για μια μέρα και να το συνεχίσουμε την επόμενη).
Την επόμενη μέρα ρίχνουμε μέσα στο γλυκό τις 2 κουταλιές γλυκόζη και το χυμό από τα λεμόνια και βράζουμε το γλυκό σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι . Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Το γλυκό αυτό διατηρείται σε σκιερό μέρος εκτός ψυγείου για πάνω από ένα χρόνο.
Α! Και να μην ξεχάσω εάν σας περισσέψει σιρόπι μην το πετάξετε μετρήστε για καθε 300 γρ σιροπι 200γρ ρακί, 1 στικ κανελας και 3 γαρυφαλακια, βράστε τα για 10 λεπτά στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και μετά χωρίς να βγάλετε την κανέλα και τα γαρίφαλα βάλτε τα σε ένα γυάλινο μπουκάλι.
Δοκιμάστε το και ζεστό είναι τέλειο ένα και ένα για το κρύο.
Καλή επιτυχία!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.