Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κουλούρι Θεσσαλονίκης


11
0


Μερίδες: 20
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 35 '
User Photo antin antin
Εύκολα και νόστιμα κουλούρια
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
2 φακελακια μαγια
1/2 ποτηρι ελαιολαδο
1 ποτηρι λευκο γλυκο κρασι
1 κουταλια σουπας αλατι
1 1/2 κουταλια σουπας ζαχαρη
2 κουταλιες σουπας ταχινι
1 ποτηρι χλιαρο νερο και λιγο ακομη
μπολικο σουσαμι
Βαζουμε σε ενα μπωλ το αλευρι, την μαγια, την ζαχαρη, το αλατι και ανακατευουμε. Κανουμε μια λακουβα στη μεση και ριχνουμε το λαδι, το κρασι, το ταχινι και το νερο. Ζυμωνουμε μεχρι να γινει ομοιομορφη ζυμη.

Σκεπαζουμε και το βαζουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει. Εγω το βαζω στο φουρνο που απο πριν τον εχω ζεστανει. Το αφηνουμε 1 ωρα.

Μολις ειναι έτοιμο, το παταμε να φυγει ο αερας και πλαθουμε σε κορδονια.

Ενωνουμε το καθε κορδονι και το βουταμε μεσα σε νερο και μετα στο σουσαμι. Τα αφηνουμε κανενα μισαωρο ξανα για να φουσκωσουν.

Ψηνουμε στους 180 βαθμους για μιση ωρα η και παραπανω. Εγω με αυτη τη ζυμη κανω και λαγανα.

Σχόλια

User Photo Averel Averel
2013-04-05 19:58:14
περι ορεξεως λενε... ειναι γουστα. Παντως στα αφρατα θελει αρκετη μαγια. Οπως τα κουλουράκια, για να φάμε σήμερα . Αλλιως για να ερθει σε κατασταση ψησίματος πρεπει να περασουν ωωωωωωωωωωρες, αν οχι μερα
User Photo antin antin
2013-04-01 18:45:21
ε ο καθενας οπως του αρεσει..
User Photo Averel Averel
2013-04-01 17:41:43
εγω επειδη έχω ψώνιο με τις ζύμες χωρίς μαγιά αλλά με προζύμι, όταν βάζω μαγιά βάζω λίγη.. Στην ξηρη βαζω 9 με 10 κοκκους μονο :ρ
User Photo antin antin
2013-03-31 14:03:36
ναιιι 2 φακελακια
User Photo Averel Averel
2013-03-31 13:48:55
ξηρη μαγια εννοεις, ετσι;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.