Βαζουμε σε ενα μπωλ το αλευρι, την μαγια, την ζαχαρη, το αλατι και ανακατευουμε. Κανουμε μια λακουβα στη μεση και ριχνουμε το λαδι, το κρασι, το ταχινι και το νερο. Ζυμωνουμε μεχρι να γινει ομοιομορφη ζυμη.
Σκεπαζουμε και το βαζουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει. Εγω το βαζω στο φουρνο που απο πριν τον εχω ζεστανει. Το αφηνουμε 1 ωρα.
Μολις ειναι έτοιμο, το παταμε να φυγει ο αερας και πλαθουμε σε κορδονια.
Ενωνουμε το καθε κορδονι και το βουταμε μεσα σε νερο και μετα στο σουσαμι. Τα αφηνουμε κανενα μισαωρο ξανα για να φουσκωσουν.
Ψηνουμε στους 180 βαθμους για μιση ωρα η και παραπανω. Εγω με αυτη τη ζυμη κανω και λαγανα.
2013-04-05 19:58:14
περι ορεξεως λενε... ειναι γουστα. Παντως στα αφρατα θελει αρκετη μαγια. Οπως τα κουλουράκια, για να φάμε σήμερα . Αλλιως για να ερθει σε κατασταση ψησίματος πρεπει να περασουν ωωωωωωωωωωρες, αν οχι μερα
2013-04-01 18:45:21
ε ο καθενας οπως του αρεσει..
2013-04-01 17:41:43
εγω επειδη έχω ψώνιο με τις ζύμες χωρίς μαγιά αλλά με προζύμι, όταν βάζω μαγιά βάζω λίγη.. Στην ξηρη βαζω 9 με 10 κοκκους μονο :ρ
2013-03-31 14:03:36
ναιιι 2 φακελακια
2013-03-31 13:48:55
ξηρη μαγια εννοεις, ετσι;