Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να πλάθεται εύκολα.
Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι, πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε και τα περνάμε με λίγο γάλα (ή αυγό) για να γίνουν γυαλιστερά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος τους.
2009-06-16 22:04:12
To σκέφτηκα αλλά επειδή η σόδα και η αμμωνία είναι σε κουταλάκια (δηλ στάνταρ ποσότητα) μπερδεύτηκα. Εσύ συνήθως τι ποσότητες βάζεις;
2009-06-16 21:57:02
Εξαρτάται από το πόσα θέλεις να φτιάξεις. Μπορεί η κάθε δόση να είναι ένα ποτήρι του νερού ή ένα φλυτζάνι του καφέ.
Γι'αυτό δεν έχω στάνταρ ποσότητα στο αλεύρι.
2012-09-21 10:43:10
Δεν είχα αμμωνία και απλά δεν έβαλα. Παρόλα αυτά είναι τέλεια!!!
2009-11-20 16:49:14
Xαίρομαι! :-) Καλοφάγωτα!
2009-11-19 23:02:38
μόλις τα έβγαλα από τον φούρνο .μοσχομυρίζει το σπίτι και ειναι φανταστικά , πρόσθεσα μόνο λίγο σουσάμι .
2009-06-17 14:46:05
Σωστό κι αυτό! Ένα νεροπότηρο χρησιμοποιώ, σε κλασικό μέγεθος.
2009-06-16 22:04:12
To σκέφτηκα αλλά επειδή η σόδα και η αμμωνία είναι σε κουταλάκια (δηλ στάνταρ ποσότητα) μπερδεύτηκα. Εσύ συνήθως τι ποσότητες βάζεις;
2009-06-16 21:57:02
Εξαρτάται από το πόσα θέλεις να φτιάξεις. Μπορεί η κάθε δόση να είναι ένα ποτήρι του νερού ή ένα φλυτζάνι του καφέ. Γι'αυτό δεν έχω στάνταρ ποσότητα στο αλεύρι.
2009-06-16 20:58:26
Όταν λες μια δόση... δηλαδή πόση; :P