Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κουλουράκια πασχαλινά


8
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mima mima
Τα έφτιαχνε η μαμά μου για εμένα και την αδελφή μου, εγώ για το γιό μου και πάει λέγοντας
Ετικέτες:γλυκό Πάσχα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

8 αβγά
1/2 κιλό βούτυρο (φρέσκο ή βιτάμ ή φυτίνη. Το καθένα δίνει διαφορετική γεύση)
600 γρ. ζάχαρη
1 σακουλάκι αμμωνία (30 γρ)
1 ποτήρι του νερού γάλα
1 μπέικιν
2 βανίλιες
αλεύρι όσο πάρει για μια ζύμη μαλακή που να μην κολάει στα χέρια
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά, μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα.
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα, διαλύουμε μέσα την αμμωνία καλά και το προσθέτουμε στο μίγμα.
Ρίχνουμε τις βανίλιες και το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολάει στα χέρια και να πλάθεται εύκολα.
Μπορείτε να ετοιμάσετε τη ζύμη από το βράδυ και το πρωί να πλάσετε και να ψήσετε τα κουλούρια.
Πλάθουμε κουλουράκια σε κοτσίδες ή ό,τι σχέδιο θέλουμε, ή τα κόβουμε με την μηχανή για κουλούρια.
Δεν τα βάζουμε πολύ κοντά στο ταψί γιατί φουσκώνουν.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Καλή επιτυχία

Σχόλια

User Photo hariklis hariklis
2010-02-27 10:00:21
Υπέροχα η δική μου τα κανει ακομη κάθε Πάσχα
User Photo vana vana
2010-02-26 18:11:06
Τέλεια. Μου θυμίζουν μαμά.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.