Σε ένα μπολ χτυπάμε το βιτάμ με την άχνη να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αβγά, το χυμό με την μισή κουταλιά σόδα διαλυμένη μέσα, τις βανίλιες και ξαναχτυπάμε το μίγμα.
Προσθέτουμε το χαρουπάλευρο (είναι σαν κακάο), τα δύο μπέικιν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας. Όταν η ζύμη είναι ελαστική και δεν κολάει στα χέρια μας είναι έτοιμη.
Πλάθουμε κουλουράκια με τα χέρια ή τα κόβουμε με κουπ πατ και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα (δεν χρειάζεται βουτύρωμα). Αν θέλουμε μπορούμε να στρώσουμε τη ζύμη σε ταψί (να μην είναι πάνω από 2 εκατοστά το πάχος της), να το κόψουμε με το μαχαίρι και όταν βγει να έχουμε αφράτα κουλουράκια.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη