Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κουλουράκια με χαρουπάλευρο


10
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo mima mima
Αγόρασα το χαρουπάλευρο γιατί το βρήκα μπροστά μου κι αναρωτιώμουν τι να φτιάξω. Σε μια συνταγή που είχα για κουλουράκια απλά αντικατέστησα ένα μέρος από το αλεύρι με χαρουπάλευρο. Έχει γεύση σοκολάτας και είναι πολύ νόστιμο και διαφορετικό. Μην φάτε όμως τα κουλουράκια ζεστά. Όταν είναι κρύα βγαίνει όλο το άρωμα και η γεύση τους.
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 βιτάμ
2 κούπες ζάχαρη άχνη
3 αβγά
3 βανίλιες
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κ. γ. σόδα
200 γρ. χαρουπάλευρο
2 μπέικιν
αλεύρι μαλακό όσο πάρει για ζύμη μαλακιά που να μην κολάει στα χέρια
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βιτάμ με την άχνη να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αβγά, το χυμό με την μισή κουταλιά σόδα διαλυμένη μέσα, τις βανίλιες και ξαναχτυπάμε το μίγμα.
Προσθέτουμε το χαρουπάλευρο (είναι σαν κακάο), τα δύο μπέικιν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας. Όταν η ζύμη είναι ελαστική και δεν κολάει στα χέρια μας είναι έτοιμη.
Πλάθουμε κουλουράκια με τα χέρια ή τα κόβουμε με κουπ πατ και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα (δεν χρειάζεται βουτύρωμα). Αν θέλουμε μπορούμε να στρώσουμε τη ζύμη σε ταψί (να μην είναι πάνω από 2 εκατοστά το πάχος της), να το κόψουμε με το μαχαίρι και όταν βγει να έχουμε αφράτα κουλουράκια.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.