Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτούλα ντόπια με φασκόμηλο


5
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 80 '
User Photo κλαρα κλαρα
Ενα απ'τα καλα του χωριου είναι τα ντοπια κοτοπουλακια και τα φρεσκα αυγουλακια....
Ετικέτες:κοτοπουλο, κότα, ντόπιο Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κοτουλα
λιγο ελεαιολαδο(προεραιτικα)
αλατι -πιπερι
1 κρεμυδι
1 σκελιδα σκορδο
δαφνη.κανελα
μπαχαρι
φασκομηλο
ντοματα φρεσκια
1 κουταλια πελτε
1 φλυτζανακι κοκκινο κρασι
3-4 κλαδακια φασκομηλο
Πλενω το κοτοπουλο και αφαιρω  τις πετσες(προαιρετικα).
Το βραζω για 1/2 ωριτσα περιπου αφου το ξαφρισω πολυ καλα.
Σωταρω με λιγο ελαιολαδο το κρεμυδι με το σκορδο (εγω δεν εβαλα καθολου λαδι επειδη εβγαλε το κοτοπουλο)Προσθετω το κρασι,τα μπαχαρικα, τη ντοματα, το πελτε το κοτοπουλο και ριχνω σταδικα το ζωμο.Χαμηλωνω τη φωτια και το αφηνω για 3 τεταρτα περιπου, αν χρειαστει συμπληρωνω ζωμο.10 λεπτα πριν το κατεβασω προσθετω και το φασκομηλο.Σερβιρω με πιλαφι,η τηγανιτες πατατες.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.