Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο "Bella Giornata"


8
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo Luz-de-Luna Luz-de-Luna
Η έμπνευση για τον τίτλο της συνταγής προήλθε από τα υλικά που χρησιμοποιούνται... Θα έλεγε κανείς πως τα περισσότερα τα συναντάμε μάλλον σε πρωινό μπουφέ παρά σε κυρίως γεύμα. :-)
Πιο νόστιμο από πανάρισμα, πιο υγιεινό από τηγάνισμα. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
Ετικέτες:κοτόπουλο, ρύζι, ψητό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

αλουμινόχαρτο
αντικολλητικό χαρτί ψησίματος

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 3 ασπράδια αυγών, χτυπημένα
  • 2 γεμάτες κουταλιές σούπας μέλι
  • 3 φλιτζάνια cornflakes θρυμματισμένα
  • αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά
  • 3 σακουλάκια ρύζι Uncle Ben's
Στρώνουμε ένα ταψί του φούρνου με αλουμινόχαρτο, και από πάνω βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βάζουμε τα cornflakes σε μια σακουλίτσα και τα θρυμματίζουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ, στους 220 βαθμούς Κελσίου.

Ετοιμάζουμε δύο φαρδιά μπολ ή πιάτα.
Στο μπολ #1: ανακατεύουμε τα χτυπημένα ασπράδια και το μέλι.
Στο μπολ #2: ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα cornflakes με αλατοπίπερο και μπαχαρικά της αρεσκείας μας (π.χ. ρίγανη, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη κλπ.)

Περνάμε τα μπουτάκια διαδοχικά από τα μπολ #1 και #2 και τα στρώνουμε στο ταψί.
Ψήνουμε από τη μία πλευρά για 25-30 λεπτά, τα γυρνάμε και ψήνουμε από την άλλη για 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ βράζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα. Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας χοντρό αλάτι, βάζουμε τα σακουλάκια του ρυζιού μέσα και αμέσως σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Έπειτα αδειάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε τα σακουλάκια στο νεροχύτη να στραγγίσουν λίγο, τα σκίζουμε και τα αδειάζουμε μέσα στην άδεια κατσαρόλα.

Σερβίρουμε ένα μπουτάκι με λίγο συνοδευτικό ρύζι σε κάθε άτομο.

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-12-07 17:45:06
Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά επειδή ξέρω ότι όλες σου οι συνταγές είναι 100% τεσταρισμένες επιτυχίες είμαι σίγουρος ότι θα μου αρέσει! Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία ;)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.