Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο φιλέτο με πράσα-μανιτάρια & γλυκοπατάτες πουρέ


5
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo kiss the cook! kiss the cook!

Αφιερώνω τον πουρέ (!) στην apapsa... που της αρέσουν τα σωμόν φαγητά!!!

Ετικέτες:Αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

 

4 λεπτά φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

½ κούπα πράσο κομμένο σε ροδέλες

2 κούπες διάφορα μανιτάρια κομμένα

1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

¼ κούπας μπράντυ

1 κούπα ζωμό κοτόπουλο

2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

λίγο χυμό λεμονιού

½ κούπα ελαιόλαδο

αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

ΠΟΥΡΕΣ

 

1 κιλό γλυκοπατάτες βρασμένες

5 κουτ. σούπας βούτυρο

4 κουτ. σούπας σόγια σως

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά τους. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα πράσα και το θυμάρι και τα ψήνουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, και ρίχνουμε το μπράντυ ανακατεύοντας προσεχτικά το φαγητό για 2 λεπτά ακόμη. Μεταφέρουμε προσωρινά το φαγητό σε ένα πιάτο. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τον ζωμό με το αλεύρι και τον ρίχνουμε στο σκεύος (στην ίδια μέτρια φωτιά) για 3 λεπτά ακόμη και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να πήξει ελαφρώς. Προσθέτουμε τα μανιτάρια με τα πράσα, συν το κοτόπουλο με όλα τα ζουμιά που έβγαλε στο πιάτο και αφού χαμηλώσουμε λίγο περισσότερο τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοψήνουμε το φαγητό, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να μαλακώσει καλά. Όταν τελειώσει το ψήσιμο περιχύνουμε το κοτόπουλο με λίγο λεμόνι και σερβίρουμε.

 

ΠΟΥΡΕΣ

Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μεσαία φωτιά και αφού το απομακρύνουμε από την εστία, προσθέτουμε την σως σόγιας και ανακατεύουμε. Πολτοποιούμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις ρίχνουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια στο μίγμα. Ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα και... enjoy!!

Σχόλια

User Photo kiss the cook! kiss the cook!
2009-08-29 21:11:16
Πράγματι είναι συγκινητικό... ώρες-ώρες εκπλήσομαι και εγώ με τον υπέρμετρο ρομαντισμό μου!!!!!!
User Photo apapsa apapsa
2009-08-28 18:39:09
Αχ ευχαριστώ!!! Πρώτη φορά μου αφιερώνουν πουρέ!!! Τι συγκινητικό! :P

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.