Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο τουρλού στη γάστρα


18
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 90 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα πάρα πολύ ζωηρό και ατίθασο κοκοράκι...Η τιμωρία του ήταν να καταλήξει ψητό στη γάστρα με τ απαραίτητα συνοδευτικά...
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (18 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη  πιπεριά κομμένες σε μεγάλα καρέ
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
10 φέτες μπέικον κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 κιλά πατάτες
700 γραμμάρια φέτα
1 κιλό πολτό από φρέσκες ντομάτες
αλάτι - πιπέρι -2 φύλλα δάφνης
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι άσπρο κρασί
Πλένουμε το ζωηρό κοτοπουλάκι και το κόβουμε σε μερίδες.
Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό ώστε να το καλύπτει με τα φύλλα δάφνης και το βράζουμε 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, αφαιρούμε  τα φύλλα δάφνης και στο νερό αυτό βράζουμε για 20 λεπτά τις πατάτες.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στη γάστρα και προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το μπέικον, τη σάλτσα ντομάτας, ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι και πιπέρι.
Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και ξαναψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα.
Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη με το χέρι μας και ψήνουμε άλλα δέκα λεπτά χωρίς να το έχουμε σκεπάσει.


Σημ: Ο χρόνος ψησίματος διαφοροποιείται ανάλογα με το πόσο μικρό ή μεγάλο είναι το κοτόπουλο.
Αν είναι μικρό μπορείτε να το βάλετε απευθείας στη γάστρα χωρίς να το βράσετε και να βράσετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
Το συγκεκριμένο ήταν μεγάλο και χρειάστηκε αρκετό χρόνο.
Αν δεν σας αρέσει η φέτα στο φαγητό μπορείτε να βάλετε γραβιέρα ή ότι άλλο σκληρό κατά προτίμηση τυρί προτιμάτε ή να μη βάλετε καθόλου.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

User Photo linmak88 linmak88
2010-10-20 23:48:23
Πω, πω, εξαίσιο είναι! Θα το κάνω 100% !
User Photo Marina1981 Marina1981
2010-09-30 19:53:22
Μπορούμε να βάλουμε ροζέ κρασί αντί για άσπρο?
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-07-27 12:43:00
Μata μου γίνεται και με κοτοπουλάκι. Να βάλεις όλα τα υλικά μαζί στη γάστρα και θα γίνει σούπερ! Φιλάκια.
User Photo mata mata
2010-07-26 23:39:12
sokolatoyla με κοτοπουλάκι δεν γίνεται που το έχω και εύκαιρο?φαίνεται τέλειο στην φωτό
User Photo paprika paprika
2010-07-26 12:43:09
Μμμμ!!!!! Νοστιμότατο το βλέπω!!! Μόλις βρώ τον κατάλληλο κόκορα θα μπεί στη γάστρα για να φτιαχτεί με τη συνταγή σου !!!!!!!!!!!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-07-26 12:27:00
Και με ζωηρούλη κόκορα σαν αυτόν της φωτογραφίας που έφτιαξα εγώ και με κοτοπουλάκι είναι το ίδιο νόστιμο. Επίσης το ίδιο φαγητό μπορεί να γίνει με γαλοπούλα και με χοιρινό, όπως και με κυνήγι που έχω ανεβάσει παρόμοια συνταγή. :)
User Photo Toula74 Toula74
2010-07-26 12:25:55
Μμμμ, ακούγεται τέέέέλειο. Μόλις επιστρέψω από τις διακοπές μας, μετά τον 15Αύγουστο θα το φτιάξω γιατί τώρα τρέχω και δεν φτάνω και στις διακοπές - στην πεθερούλα μου - θα έχει 2 βδομάδες νηστεία.....οπότε, κάνω από τώρα όρεξη για μετά.
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-07-26 10:41:00
Φαντάζομαι με κόκκορα είναι ακόμα πιο νόστιμο από το κοτόπουλο;
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-07-26 10:40:01
Ωραία! Και ήθελα να κάνω κάτι με τη γάστρα τελευταία. Την έχω βάλει στην άκρη και είναι κρίμα. Αν προλάβω θα το κάνω πριν φύγω διακοπές! :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.